miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Magazin

Žan Košir osvojil še slalomski globus

Deli na:
Žan Košir osvojil še slalomski globus

Foto: Bobo

Najboljši deskar sezone Žan Košir se še na drugi zaporedni tekmi svetovnega pokala ni uvrstil na zmagovalni oder, a je v Winterbergu s petim mestom v paralelnem slalomu osvojil še slalomski globus, tako da je v sezoni osvojil prav vse, kar se je dalo. Že pred tem si je namreč zagotovil skupno zmago v skupnem in veleslalomskem seštevku.

Tržičan je bil najboljši v kvalifikacijah, nato pa ga je ustavila napaka v četrtfinalnem obračunu proti Rusu Konstantinu Šipilovu, ki je na koncu zasedel tretje mesto. V finalu je Italijan Roland Fischnaller premagal Avstrijca Benjamina Karla, a kljub temu, da je imel še možnost prehiteti Koširja v slalomskem seštevku, je Slovenec osvojil dovolj točk, da je obdržal prednost.

Od Slovencev se je v izločilne boje uvrstil še Rok Marguč, ki je osvojil osmo mesto, drugi so izpadli v kvalifikacijah. Za las je bil od finalnih obračunov oddaljen Tim Mastnak, ki se je uvrstil na 17. mesto, za 16. je zaostal le štiri stotinke sekunde. Jure Hafner je bil 22., Rok Flander 26., Jernej Demšar pa je pristal na 34. mestu.

Brez finala je spet ostala tudi Gloria Kotnik, dosegla je 32. čas.

Loading...