zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

Magazin

Žalostni december: na božično-novoletnih sejmih prepovedana hrana in pijača

Deli na:
Žalostni december: na božično-novoletnih sejmih prepovedana hrana in pijača

Snežne zanesenjake čaka razočaranje. - Foto: Profimedia

Ponujanje hrane in pijače na stojnicah na božično-novoletnih sejmih po državi je od danes prepovedano. Izjema je le pečen kostanj, je v petek odločila vlada. Območje sejemskih prireditev mora biti ograjeno, ob vhodu morajo organizatorji preverjati pogoj PCT.

V skladu z odlokom, ki ga je v petek sprejela vlada, je izvajanje kongresne in sejemske dejavnosti dovoljeno tako na odprtih površinah kot tudi v zaprtih prostorih, vendar pod pogojem, da udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT, uporabljajo zaščitne maske in je med njimi zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra.

Na sejemskih prireditvah na odprtih površinah je treba zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev, z ločenimi vhodi in izhodi. Njihovo območje pa mora biti ograjeno tako, da pristop ni mogoč mimo uradnega vhoda. Dovoljena je prodaja blaga, ne pa tudi strežba hrane in pijače.

Od danes so v veljavi tudi pogoji obratovanja žičniških naprav, in sicer morajo uporabniki ob nakupu vozovnice predložiti dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT. V zaprtih žičniških napravah je za starejše od šest let obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2. Enako velja v odprtih žičniških napravah, če med potniki ni prostega sedeža.

Na Rogli, Krvavcu, Kopah in Voglu so smučarsko sezono že začeli, danes bodo naprave v novi sezoni zagnali tudi v Kranjski Gori, na Kaninu in Golteh.