kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zahović se je zaradi žaljenja igralcev posul s pepelom

Deli na:
Zahović se je zaradi žaljenja igralcev posul s pepelom

Foto: Bobo

Potem ko se je nogometaš Maribora Agim Ibraimi po sporu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem znašel v suspenzu, je danes javnosti svoje povedal tudi nekdanji slovenski reprezentant. Zahović je na več kot polurni novinarski konferenci največkrat izpostavil, da se opravičuje vsem prizadetim in da se počuti grozno.

"Počutim se grozno, reakcija ni bila primerna. Predsedniku sem rekel, da lahko zapustim klub, da to ni nobena težava," je dejal Zahović, ki pa ga je pred tem upravni odbor podprl.

"V NK Maribor obžalujemo incident, ki se je zgodil v petek ob prihodu navijačev na trening. Želja kluba je bila, da se vse zadeve rešujejo znotraj naših zidov, v krogu članov vijoličaste družine. Stališča so dobro znana, s takšnimi načeli delovanja smo v zadnjih letih skupaj prehodili celotno pot in v težkih okoliščinah ustvarili uspešen projekt. Žal pa je bilo v zadnjem primeru prekršeno načelo, da zadeve iz slačilnice niso tema za javnost, saj se je Agim Ibraimi odločil enostransko podati svojo plat zgodbe," so zapisali pri mariborskem klubu.

"Seveda nas ne veseli, da je prišlo do spora med igralcem in športnim direktorjem kluba. Ker pa je treba upoštevati tudi predzgodbo in nadaljevati z vizijo, da se igralec v nobenem trenutku ne sme postaviti nad klub, in upoštevati vse druge okoliščine, je naše stališče, ki smo ga izkazali že s podaljšanjem pogodbe z Zlatkom Zahovičem, jasno - športni del naj nadaljuje uspešno zgodbo in strne vrste v zaključku sezone, Agim Ibraimi pa ostaja v statusu suspendiranega nogometaša, ki do dokončnega sklepa ne trenira z ekipo ter ne sodi med kandidate za nastop na naslednjih tekmah," so še pojasnili pri Mariboru.

Zahović pa je poudaril, da nikakor ne beži od odgovornosti, da ga je to izučilo, da priznava svojo napako in da se posledično počuti grozno. Kot je povedal, so spor želeli rešiti že v soboto, a ni šlo. "Je pa imel NK Maribor vedno za vsakega igralca posluh, rešil je veliko težav igralcev, osebnih, finančnih in kakšnih drugačnih," je med drugim povedal Zahović in dodal, da se bodo še naprej trudili ohranjati čim boljši odnos z navijači (eden od teh je po poročanju slovenskih medijev na treningu prisolil zaušnico Amirju Derviševiću), saj so ti "srce kluba".

Spor med Zahovićem in Ibraimijem se je sicer začel v petek po omenjenem treningu. Makedonski reprezentant je bil razočaran glede Zahovićevega odziva na navijaške poteze na treningu - navijači so jasno povedali, da do konca prvenstva zahtevajo le zmage, prišlo pa je tudi do prerivanja - in mu to povedal. Kot je pojasnil Ibraimi, je Zahović takrat izgubil živce in žalil njegovo preteklost, mamo, narod in vero ter ga poslal iz karantene. Ibraimi se je to odločil povedati javnosti oziroma dnevniku Ekipa, obelodanil je tudi tekstovna sporočila, ki sta si jih z Zahovićem pošiljala. Zahović se je v teh posluževal žaljivk, zaradi katerih se je danes tudi opravičil.