porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

Zahović je Olimpiji speljal prvega zvezdnika: Kronaveter se vrača v Maribor

Deli na:
Zahović je Olimpiji speljal prvega zvezdnika: Kronaveter se vrača v Maribor

Foto: NK Maribor

Vodilni igralec Olimpije v zadnjih sezonah, 32-letni Rok Kronaveter, se vrača v svoje rodno mesto. Z NK Maribor je podpisal pogodbo do 2021.

Kronaveter, drugi strelec Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2018/19, je s tem uresničil svojo dolgoletno željo. Kariero je začel v mariborskem Železničarju, nikoli pa ni igral za ekipo Maribora.

"Želja vsakega Mariborčana je, da zaigra za Maribor. Jaz bom sicer šele pri 32 letih, a mislim, da je tudi zdaj pravi čas. Prihajam v letih, ko lahko morda ponudim celo največ. Pripravljen sem na izziv in komaj čakam, da se začne," je povedal Kronaveter na novinarski konferenci ob podpisu pogodbe.

Foto: Grega Wernig

Kronaveter, ki je po Železničarju kariero nadaljeval pri Dravi, Rudarju, Cottbusu, na Madžarskem, v Romuniji ter Olimpiji, kjer je na 112 tekmah dosegel 50 golov, je dodal, da je imel na mizi še nekaj ponudb. "Maribor je bil najbolj prepričljiv in hkrati moj prvi izbor."

Za Maribor je to že četrta okrepitev v zadnjih tednih. Pred Kronavetrom je v svoje vrste zvabil Rudija Požega Vancaša (Celje), po izboru nogometašev, trenerjev in navijačev najboljšega nogometaša minule sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, Andreja Kotnika (Gorica) in Špira Peričića (Mura).

loading...
Loading...