Iva Šicar Svet24.si

18-letno košarkarico Ivo so morali "rezati" iz ...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

denis-avdić-show, lea-sirk Svet24.si

VIDEO: Kako je Lea Sirk imitirala Denisa Avdića

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Magazin

Zadovoljni Prevc si je za poskusni in finalni skok dal desetko

Deli na:
Zadovoljni Prevc si je za poskusni in finalni skok dal desetko

Foto: Bobo

Peter Prevc je bil po svoji četrti zmagi v sezoni in deseti v karieri, s katero je v Garmisch Partenkirchnu prevzel skupno vodstvo na novoletni turneji in še povečal prednost v svetovnem pokalu pred Nemcem Severinom Freudom, zelo zadovoljen. Svoj poskusni in finalni skok pa je ocenil z desetico.

"Poskusni skok in drugo serijo bi ocenil kar z desetko, bomo pa jutri startal na 11. Prvi skok je bil za osmico, ker se je vmes prikradla manjša napaka. Ko enkrat skočiš, kot mi je uspelo v poskusni in finalni, si kot skakalec resnično zadovoljen, ker čisto drugače občutiš skok in več občutiš v zraku, kot pri navadnih skokih. Boljši skoki so res nekaj posebnega in dajo še dodatno zadovoljstvo," je dejal Peter Prevc in vsem zaželel srečno novo leto ter izrazil upanje, da se mu bo čim več Slovencev pridružilo najpozneje na finalu pokala v Planici.

"Z današnjo tekmo sem vrhunsko zadovoljen. Deseto zmago sem dobil na novoletni turneji, na prvi dan novega leta in to daje vsemu še dodatno težo. Že dolgo časa Slovenec ni bil na vrhu novoletne turneje, še manj pa tu v Garmischu. To je res dober občutek," je svojo deseto zmago orisal Prevc.

Njegov največji tekmec, tako kot v minuli sezoni, ostaja Nemec Severnin Freud. "Severin Freund je zelo izkušen tekmovalec, že lani v Falunu smo videli, da ne podleže hitro pritisku. Oba sva sposobna dobrih skokov in naziv nosilca, ki ga imam, je lahko tudi malo zanka, ker so vsi za teboj in te lovijo. Potisnjen si v vlogo, da moraš napadati, čeprav si v ospredju. Kakšen dan počitka zato kar prav pride. Lani smo imeli le en dan prost dan na novoletni turneji, letos bosta dva, zato ne bo težav z utrujenostjo. Vzeti si je treba le čas," je dodal Prevc.

"Že lani je bil Anže Lanišek pol turneje zraven, tudi Domen Prevc se dobro uvaja v ta izločilni sistem novoletne turneje. Za oba je to novost in ju lahko le pohvalim. Upam, da bosta ostala umirjena, verjamem, da sta z doseženim zadovoljna. Kar se Jurija Tepeša in Robija Kranjca tiče, imela sta malo smole, skoki se jima niso najbolj posrečili. Pri Juriju je danes manjkala desetinka za finale, potem pa ga je doletela še nesrečna diskvalifikacija. Mislim, da bo že prihodnji teden vse bolje," pa je nastop svojih reprezentančnih sotekmovalcev pokomentiral Prevc.

loading...
Loading...