martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Za obnovo Notre-Dame zbranih že 922 milijonov evrov, dela bi lahko opravili v petih letih

Deli na:
Za obnovo Notre-Dame zbranih že 922 milijonov evrov, dela bi lahko opravili v petih letih

Notre-Dame - Foto: Reuters

Za obnovo pariške katedrale Notre-Dame, ki jo je pred šestimi meseci opustošil požar, je že zbrana ali obljubljena skoraj milijarda evrov, je včeraj novinarjem sporočil francoski minister za kulturo Franck Riester.

Od te celote - natančno gre za 922 milijonov evrov - je 104 milijone evrov podarilo več kot 350.000 donatorjev, je povedal minister. Kot je dodal, je za zdaj še prezgodaj reči, ali bo do sedaj zbrana oz. obljubljena vsota zadostovala.

"A vlada bo prevzela svojo odgovornost in Notre-Dame ne bomo pustili v negotovosti," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Najbogatejši Francoz Bernard Arnault je septembra podpisal uradni dogovor, da bo za obnovo Notre-Dame namenil 200 milijonov evrov. Ta mesec naj bi se pod dogovor o donaciji 100 milijonov evrov podpisal še naftni gigant Total.

Zbiranje sredstev za obnovo katedrale so poverili trem fundacijam in francoskemu Narodnemu centru za spomenike. Za zdaj ni soglasja, kako naj bi bila katedrala videti po obnovi. Uničujoči požar 15. aprila je zrušil njen zgodovinski zvonik in nekateri terjajo, da naj bo novi identičnega videza, drugi pa se zavzemajo za inovacijo.

Glavni arhitekt pri projektu obnove Philippe Villeneuve je sporočil, da bi lahko obnovo opravili v petih letih, če bo katedrala po njej videti tako kot pred požarom.

loading...
Loading...