andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za Carrie Fisher je bila usodna spalna apneja

Deli na:
Za Carrie Fisher je bila usodna spalna apneja

Foto: Getty Images

Ameriška igralka Carrie Fisher, ki je bila najbolj znana po vlogi princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd, je umrla zaradi spalne apneje.

Skopo sporočilo pisarne losangeleškega mrliškega oglednika omenja še igralkine srčno-žilne bolezni in uporabo drog.

Pred razkritjem vzroka igralkine smrti - spalne apneje, kar pomeni prenehanje dihanja med spanjem, je veljalo, da naj bi umrla za posledicami srčne kapi, ki jo je utrpela nekaj dni pred tragičnim dogodkom.

V poročilu navajajo tudi igralkino jemanje različnih, nedefiniranih zdravil in drog, ki pa jim ne znajo pripisati točnega pomena za smrt. Igralka je bila po pisanju francoske tiskoven agencije AFP odvisna od več vrst kemičnih drog, trpela je za bipolarno motnjo, jemati pa je morala tudi več vrst predpisanih zdravil.



Carrie Frances Fisher se je rodila 21. oktobra 1956 v Los Angelesu Debbie Reynolds, ki je umrla dan po hčerkini smrti, in pevcu Eddiju Fisherju. Med hollywoodske zvezde se je zavihtela zahvaljujoč vlogi uporniške bojevnice, princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd. Tudi v filmu iz leta 2015 Vojna zvezd: Sila se prebuja v režiji J. J. Abramsa, je igrala princeso Leio.

Med drugimi je nastopila tudi v filmih Shampoo (1975), ki ga podpisuje Hal Ashby, The Blues Brothers (1980) v režiji Johna Landisa, Hannah in njeni sestri (1986) režiserja Woodyja Allena, Neznosni sosedje (1989) v režiji Joeja Danteja ter Ko je Harry srečal Sally (1989), ki ga podpisuje Rob Reiner.

Sicer je znana tudi po svojih avtobiografskih romanih, med katerimi je tudi delo Razglednice iz pekla, ki je dočakalo istoimensko filmsko priredbo, za katero je avtorica prispevala scenarij. V filmu sta nastopili Meryl Streep in Shirley MacLaine. Razkrila se je tudi v avtobiografskem romanu Wishful Drinking.