stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Z vohunsko tehnologijo na izpit: goljufanje z očali s kamero

Deli na:
Z vohunsko tehnologijo na izpit: goljufanje z očali s kamero

Foto: Getty Images

Študentje medicine na Tajskem so za goljufanje pri izpitih uporabljali očala, ki so bila povezana s pametnimi ročnimi urami, kar so nekateri na socialnih omrežjih primerjali z zgodbo v filmu Misija nemogoče, poroča francoska agencija AFP.

Trije študenti so uporabljali očala z brezžičnimi kamerami, vgrajenimi v okvirje, preko katerih se je prenašala slika k doslej še neznani skupini ljudi, ki je odgovore na vprašanja pošiljala na pametne ure omenjenih študentov.

Rektor univerze v Rangsitu Arthit Ourairat je povedal, da je trojica za opremo in odgovore na vprašanja, tistim, ki so jih pošiljali, plačala slabih 20.000 evrov.

"Hočemo, da je zadeva javna, saj moramo povečati previdnost in nadzor pri izpitih. Še posebej pri izpitih na medicinskih fakultetah, saj je naval študentov velik, delovnih mest pa malo," je še dejal Ourairat.

Študij medicine je na Tajskem precej popularen, saj se da v privatnem sektorju kot zdravnik ustvariti pravo malo bogastvo.

Kljub uspešni gospodarski rasti je šolski sistem na Tajskem nujno potreben reform. Pri tem pa kritiki poudarjajo, da sta visoka raven korupcije in politična nestabilnost države prispevali k temu, da so bile reforme na področju šolstva zadnjih deset let nemogoče.