gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Magazin

Z dopinško afero omadeževana Šarapova z vrnitvijo razburja tekmice

Deli na:
Z dopinško afero omadeževana Šarapova z vrnitvijo razburja tekmice

Foto: Profimedia

Ruska teniška igralka Marija Šarapova je v zadnjih dneh v središču pozornosti. Razlogi za to se skrivajo v povabilih na turnirje po njeni dopinški kazni.

Z vabili se njene konkurentke ne strinjajo, organizatorji turnirjev pa kažejo, da je Rusinja pri njih še vedno dobrodošla, čeprav si je načrtno ali nenačrtno pomagala z nedovoljenimi poživili.

Šarapova je tako dobila povabila za turnirje v Stuttgartu, Madridu in Rimu, odprto pa je vprašanje, ali jo bodo povabili tudi organizatorji grand slam turnirja v Parizu.

"Zaenkrat se o tem še odločamo, odločitev bomo sporočili 15. maja. Za nas obstajajo moralni zadržki, morali bomo preučiti vse argumente za ali proti," je dejal Bernard Giudicelli, predsednik Francoske teniške zveze (FTF), ki ima v rokah odločitev, ali bo Rusinja dobila povabilo ali ne. Dejstvo, da bo zaradi nosečnosti manjkala tudi Serena Williams, pri odločitvi o Šerapovi ne bo igralo nobene vloge: "To sta dva drugačna primera, prirejamo turnir za grand slam in ne kakšne avdicije ali modne revije. Na imena ne smemo gledati."

Šarapova ima še možnost, da si pariški turnir, ki se bo začel 28. maja, zagotovi tudi prek kvalifikacij, a mora naslednji teden na turnirju v Stuttgartu zbrati dovolj točk. Po izračunih bi morala turnir dobiti, ali se vsaj uvrstiti v finale.