Revija Reporter
Magazin

Vujović razkačen: Mlakar je igral, kot da bi priletel z Marsa, zmeden je bil tudi Mačkovšek

STA

10. jun. 2018 6:00

Deli na:

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Madžarska (24:29) v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Nemčiji in na Danskem 2019.

* Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Od samega začetka tekme nismo delovali resno. Pod mojim selektorskim mandatom od prvega dne zahtevam trdno obrambo, a te na današnji tekmi enostavno ni bilo. Madžarska je izjemno močna in trdna ekipa, ki je na trenutke igrala zelo grobo, na njihovo igro nismo ustrezno odgovorili. Naša igra v napadu je bila zelo slaba, bolj podobna košarki, brez resnih strelov z zunanjih položajev. Mlakar je igral, kot da bi priletel z Marsa, zmeden je bil tudi Mačkovšek, ne morem pričakovati, da nas bo na tako pomembnih tekmah reševal neizkušeni Vlah. Načrte nam je močno pokvarila tudi poškodba Gabra, ki je končal v bolnišnici, v tem trenutku je Slovenija zelo oddaljena od svetovnega prvenstva."

* Vid Kavtičnik, reprezentant Slovenije: "V zadnjih petnajstih minutah tekme se je madžarskemu vratarju povsem odprlo, mi pa smo grešili od blizu in daleč. Naša obramba ni bila na visoki ravni, kar je na koncu pretehtalo v korist Madžarov. Na povratni tekmi bo zelo težko nadoknaditi pet golov zaostanka, a ni nemogoče. V Veszpremu bomo morali prikazati naravnost fenomenalno predstavo, obramba in napad bosta morala biti na veliko višji kakovostni ravni."

* Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Nismo izkoristili številne izključitve madžarskih rokometašev in njihova dva rdeča kartona. Po poškodbi Gabra in deloma tudi Bezjaka je bila naša igra zelo slaba. Naš sistem igre je v končnici tekme povsem razpadel, igrali smo naravnost katastrofalno, brez repa in glave."