ženska Dobra karma

Posebna masaža intimnega predela prebudi vse ...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

Magazin

Vranješ skrčil seznam kandidatov za rokometno EP 2020

Deli na:
Vranješ skrčil seznam kandidatov za rokometno EP 2020

Foto: Martin Metelko

Novi selektor slovenske moške rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je izbral 24 rokometašev, ki bodo sodelovali v pripravah za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji.

S prvotnega seznama 28 rokometašev, ki sta ga pripravila pomočnik nekdanjega selektorja Veselina Vujovića Uroš Zorman (to zadolžitev bo imel tudi pod mandatom Vranješa, op. STA) in direktor reprezentance Uroš Mohorič, so odpadli zunanja igralca Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg) in Staš Skube (Vardar Skopje), krilni igralec Matic Verdinek (Gorenje Velenje) in krožni napadalec Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško).

"Na seznam igralcev za priprave pred evropskim prvenstvom sem uvrstil 24 rokometašev. Nekaj posameznikov se bo namreč reprezentanci zaradi obveznosti priključilo nekoliko kasneje. Po drugi strani bom lahko tako tudi neposredno in na samem prizorišču bolje spoznal več igralcev, ki kandidirajo za nastop na EP. Izjemno se že veselim začetka priprav. Prepričan sem, da bodo fantje tja prišli izjemno motivirani in z željo po uspehu, do katerega nas lahko vodi le trdo delo," je dejal 46-letni švedski strokovnjak srbskih korenin.

Slovenija bo priprave v Zrečah pričela v četrtek, 26. decembra. Uvodna treninga bo vodil Zorman, Vranješ pa se bo reprezentanci zavoljo klubskih obveznosti pridružil dan kasneje, ko bo tudi novinarska konferenca.


Slovenija bo pred odhodom v Göteborgu, kjer se bo v skupinskem delu pomerila s Švedsko, Poljsko in Švico, igrala dve pripravljalni tekmi. Najprej se bo v petek, 3. januarja 2020 v Slovenj Gradcu pomerila s Severno Makedonijo, dan kasneje pa v Trbovljah še s Črno goro.

Na zaključnih pripravah v Zrečah bodo sodelovali naslednji rokometaši:
- vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgo);
- krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix) in Simon Razgor (Meškov Brest);
- zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Gregor Potočnik (Csurgo), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover) in Žiga Mlakar (Wisla Plock);
- krožni napadalci: Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).

loading...
Loading...