vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

primož roglič, tadej pogačar Svet24.si

Pogačar s "športnim ropom" prijatelja, ki ga ...

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Magazin

Vranješ skrčil seznam kandidatov za rokometno EP 2020

Deli na:
Vranješ skrčil seznam kandidatov za rokometno EP 2020

Foto: Martin Metelko

Novi selektor slovenske moške rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je izbral 24 rokometašev, ki bodo sodelovali v pripravah za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji.

S prvotnega seznama 28 rokometašev, ki sta ga pripravila pomočnik nekdanjega selektorja Veselina Vujovića Uroš Zorman (to zadolžitev bo imel tudi pod mandatom Vranješa, op. STA) in direktor reprezentance Uroš Mohorič, so odpadli zunanja igralca Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg) in Staš Skube (Vardar Skopje), krilni igralec Matic Verdinek (Gorenje Velenje) in krožni napadalec Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško).

"Na seznam igralcev za priprave pred evropskim prvenstvom sem uvrstil 24 rokometašev. Nekaj posameznikov se bo namreč reprezentanci zaradi obveznosti priključilo nekoliko kasneje. Po drugi strani bom lahko tako tudi neposredno in na samem prizorišču bolje spoznal več igralcev, ki kandidirajo za nastop na EP. Izjemno se že veselim začetka priprav. Prepričan sem, da bodo fantje tja prišli izjemno motivirani in z željo po uspehu, do katerega nas lahko vodi le trdo delo," je dejal 46-letni švedski strokovnjak srbskih korenin.

Slovenija bo priprave v Zrečah pričela v četrtek, 26. decembra. Uvodna treninga bo vodil Zorman, Vranješ pa se bo reprezentanci zavoljo klubskih obveznosti pridružil dan kasneje, ko bo tudi novinarska konferenca.


Slovenija bo pred odhodom v Göteborgu, kjer se bo v skupinskem delu pomerila s Švedsko, Poljsko in Švico, igrala dve pripravljalni tekmi. Najprej se bo v petek, 3. januarja 2020 v Slovenj Gradcu pomerila s Severno Makedonijo, dan kasneje pa v Trbovljah še s Črno goro.

Na zaključnih pripravah v Zrečah bodo sodelovali naslednji rokometaši:
- vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgo);
- krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix) in Simon Razgor (Meškov Brest);
- zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Gregor Potočnik (Csurgo), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover) in Žiga Mlakar (Wisla Plock);
- krožni napadalci: Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).

Loading...