900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vračajo se Dosjeji X z Davidom Duchovnyjem in Gillian Anderson

Deli na:
Vračajo se Dosjeji X z Davidom Duchovnyjem in Gillian Anderson

Foto: Reuters

Kultna znanstveno-fantastična televizijska serija Dosjeji X se po 13 letih vrača na male zaslone. V vlogah posebnih agentov FBI Foxa Mulderja in Dane Scully bosta v šestih novih delih ponovno nastopila David Duchovny in Gillian Anderson, poroča britanski BBC.

Duchovny in Andersonova sta v devetih sezonah serije med letoma 1993 in 2002 upodobila agenta, ki sta raziskovala nerazrešene primere in paranormalne pojave. Posneli so več kot 200 epizod, zaradi česar so Dosjeji X obveljali za najdlje predvajano znanstveno-fantastično serijo v zgodovini ameriške televizije. Po seriji sta v letih 1998 in 2008 nastala tudi celovečerna filma.

Produkcija novih delov se bo začela poleti, nadnjo bo bdel originalni snovalec serije Chris Carter. Navdušeni so tudi pri Foxu. Predstavnika televizije Dana Walden in Gary Newman sta dejala: "Imeli smo privilegij, da smo s Carterjem sodelovali pri vseh devetih serijah Dosjejev X, kar je bila ena najbolj zadovoljujočih kreativnih izkušenj v naši karieri. Zelo smo vznemirjeni, da bomo lahko z njim ponovno raziskali ta neverjetni svet."

Dosjeji X po njunih besedah namreč niso bili zgolj še ena serija. Postali so svetovni fenomen, ki je sooblikoval popularno kulturo. Izjemno malo televizijskih serij je doživelo tak uspeh in pridobilo množico oboževalcev po vsemu svetu: "Navdušeni smo, da jim bomo lahko ponudili novo poglavje v družbi Mulderja in Scully na katerega so tako čakali."

Kdaj bodo novi deli Dosjejev X predvajani po televiziji, še ni znano.