zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Magazin

Vonnova na startu kombinacije, Štuhčeva s številko 9, Ferkova s številko 16

Deli na:
Vonnova na startu kombinacije, Štuhčeva s številko 9, Ferkova s številko 16

Foto: Reuters - Ilka Štuhec

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju bodo danes podelili nov komplet odličij, in sicer v ženski alpski kombinaciji. Na startu kombinacijskega smuka s številko 1 je poslavljajoča se ameriška zvezdnica Lindsey Vonn. Barve Slovenije bosta branili Ilka Štuhec, ki ima na smuku startno številko 9, in Maruša Ferk s startno številko 16.

Alpska kombinacija, moška je v ponedeljek, je zadnjič na sporedu svetovnih prvenstev v alpskem smučanju. Kombinacije tako več ni na sporedu naslednjega svetovnega prvenstva, ki bo čez dve leti v italijanski Cortini d'Ampezzo.

Kombinacija se bo začela s smukom ob 11. uri, nato bodo vmes po progi spustili še moške na trening smuka. Finalni del kombinacije s slalomom pa se bo odvijal šele ob 16.15 pod žarometi.

Naslov svetovne prvakinje v tej disciplini bo branila Švicarka Wendy Holdener, ki je na lanskih olimpijskih igrah v tej disciplini osvojila bron. Na četrtkovem treningu, ki je bil zelo skrajšan, start je bil s starta superveleslaloma, je bila najhitrejša.

Srebrna izpred dveh let Švicarka Michelle Gisin, ki je dobila lansko olimpijsko kombinacijo v Pyeongchangu, je zaradi poškodbe gležnja izpustila letošnje SP. Na startu tudi ni aktualne olimpijske podprvakinje Američanke Mikaele Shiffrin, ki se ne želi preobremeniti in bo v Areju po superveleslalomskem zlatu lovila še slalomsko in veleslalomsko zlato.Bronasta iz St. Moritza Avstrijka Michaela Kirchgasser se je že tekmovalno upokojila.

Najuspešnejša Slovenka Tina Maze na SP v tej disciplini, zlata iz Vaila (2015) in dvakrat srebrna (2011, 2013), je v Are pripotovala skupaj z družino, prvorojenko Anouk in srčnim izbrancem Andreo Massijem ter je na prvenstvu v vlogi posebne sodelavke televizijske mreže Eurosport v italijanskem jeziku.

Maruša Ferk je bila pred dvema letoma na kombinaciji osma, kar je njen najboljši dosežek na svetovnih prvenstvih. Ilka Štuhec je po drugem času kombinacijskega smuka na slalomu odstopila. Boljše se je odrezala na smuku, na katerem je pred dvema letoma kot druga Slovenka po Mazejevi osvojila naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

Na startu je sicer zgolj 35 tekmovalk.

Loading...