kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vonnova na startu kombinacije, Štuhčeva s številko 9, Ferkova s številko 16

Deli na:
Vonnova na startu kombinacije, Štuhčeva s številko 9, Ferkova s številko 16

Ilka Štuhec - Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju bodo danes podelili nov komplet odličij, in sicer v ženski alpski kombinaciji. Na startu kombinacijskega smuka s številko 1 je poslavljajoča se ameriška zvezdnica Lindsey Vonn. Barve Slovenije bosta branili Ilka Štuhec, ki ima na smuku startno številko 9, in Maruša Ferk s startno številko 16.

Alpska kombinacija, moška je v ponedeljek, je zadnjič na sporedu svetovnih prvenstev v alpskem smučanju. Kombinacije tako več ni na sporedu naslednjega svetovnega prvenstva, ki bo čez dve leti v italijanski Cortini d'Ampezzo.

Kombinacija se bo začela s smukom ob 11. uri, nato bodo vmes po progi spustili še moške na trening smuka. Finalni del kombinacije s slalomom pa se bo odvijal šele ob 16.15 pod žarometi.

Naslov svetovne prvakinje v tej disciplini bo branila Švicarka Wendy Holdener, ki je na lanskih olimpijskih igrah v tej disciplini osvojila bron. Na četrtkovem treningu, ki je bil zelo skrajšan, start je bil s starta superveleslaloma, je bila najhitrejša.

Srebrna izpred dveh let Švicarka Michelle Gisin, ki je dobila lansko olimpijsko kombinacijo v Pyeongchangu, je zaradi poškodbe gležnja izpustila letošnje SP. Na startu tudi ni aktualne olimpijske podprvakinje Američanke Mikaele Shiffrin, ki se ne želi preobremeniti in bo v Areju po superveleslalomskem zlatu lovila še slalomsko in veleslalomsko zlato.



Bronasta iz St. Moritza Avstrijka Michaela Kirchgasser se je že tekmovalno upokojila.

Najuspešnejša Slovenka Tina Maze na SP v tej disciplini, zlata iz Vaila (2015) in dvakrat srebrna (2011, 2013), je v Are pripotovala skupaj z družino, prvorojenko Anouk in srčnim izbrancem Andreo Massijem ter je na prvenstvu v vlogi posebne sodelavke televizijske mreže Eurosport v italijanskem jeziku.

Maruša Ferk je bila pred dvema letoma na kombinaciji osma, kar je njen najboljši dosežek na svetovnih prvenstvih. Ilka Štuhec je po drugem času kombinacijskega smuka na slalomu odstopila. Boljše se je odrezala na smuku, na katerem je pred dvema letoma kot druga Slovenka po Mazejevi osvojila naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

Na startu je sicer zgolj 35 tekmovalk.