Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vojna navijačev v Neaplju (VIDEO)

Deli na:
Vojna navijačev v Neaplju (VIDEO)

Divjanje navijačev Frankfurta v Neaplju - Foto: YouTube

Nasilje nogometnih navijačev se je v Neaplju nadaljevalo tudi po sredini tekmi lige prvakov med Napolijem in Eintrachtom iz Frankfurta, na katero so imeli nemški navijači prepoved ogleda. Kot je sporočila italijanska tiskovna agencija ANSA, so se ultrasi Napolija spopadli s policijo tudi po tekmi, ko so skušali priti do hotela gostujočih navijačev.

Tekma se je sicer končala z zmago Napolija s 3:0, s čimer je italijanska ekipa le potrdila prednost 2:0 s prve tekme in uvrstitev v četrtfinale lige prvakov.

V Neaplju je bilo pred tekmo pravzaprav glavno vprašanje gostujočih navijačev, ki so jim italijanske oblasti prepovedale vstop na stadion, niso pa mogle preprečiti njihovega prihoda v mesto in spopadov s policijo.

Že popoldne so se navijači Frankfurta in Neaplja zapletli v silovite spopade s policijo v središču mesta, navijači obeh strani so napadli policiste z mizami, s stoli in pirotehničnimi sredstvi ter zažgali najmanj en policijski avto.

Navijaško nasilje se je nadaljevalo tudi po tekmi, ko so domači navijači skušali priti do hotela navijačev Frankfurta. Ti so se želeli vkrcati na mestni avtobus, poroča ANSA.

Ultrasi Napolija so sprožili pirotehniko in obmetavali policiste s kamni ter se spopadli z velikim policijskim kontingentom v bližini hotela na območju, kjer je bila nastanjena frankfurtska ekipa. Policija je našla tudi tri steklenice piva, predelane v molotovke, poroča ANSA.


Trener Napolija Luciano Spalletti je pozval domače navijače, naj ne uničijo zgodovinskega podviga, saj se je Napoli prvič uvrstil v četrtfinale lige prvakov.

"Ker smo dosegli zgodovinski mejnik in so naši navijači zelo veseli, ne pokvarimo tega z razgrajanjem po mestu, raje se veselimo in pojdimo proslavljat, pustimo provokacije ob strani," je dejal Spalletti v intervjuju takoj po tekmi.

"Prizori uničenja našega zgodovinskega mestnega jedra so nesprejemljivi," je dejal neapeljski župan Gaetano Manfredi: "Najostreje obsojamo ta dejanja odgovornih zanje, ne glede na to, s katere strani izvirajo."

Po navedbah italijanske agencije je bilo za vzdrževanje reda in miru okoli tekme napotenih 800 varnostnih sil.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je pred tem dejal, da klubi v prihodnje ne bi smeli gostiti evropskih tekem na svojem stadionu, če gostujočim navijačem ne bodo dovolili obiska. Italijanske oblasti so namreč navijačem Frankfurta prepovedale obisk tekme, kar pa ni preprečilo navijaškega nasilja.