Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vlatko Čančar prve točke v NBA dosegel prav proti Dončićevemu Dallasu

Deli na:
Vlatko Čančar prve točke v NBA dosegel prav proti Dončićevemu Dallasu

Foto: Reuters

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je dosegel svoj prvi koš v ligi NBA, Dallas je v ritmu polke zapravil trideset točk prednosti, ekipi iz Los Angelesa pa sta brez glavnih zvezdnikov izgubili zadnjo tekmo pred njunim božičnim dvobojem.

Dvaindvajsetletni Vlatko Čančar je 22. decembra dočakal svoj prvi koš v ligi NBA. Poleti je iz Španije prestopil v Denver Nuggets, nato pa po nekaj tekmah lige NBA, ki si jih je ogledal s klopi, moral na kaljenje v nižjo ligo. Tam je prepričal vodstvu Denverja in se po dobrem mesecu vrnil v prvo ekipo. Sinoči je v Los Angelesu v igro vstopil dve minuti pred koncem tekme, ko je njegovo moštvo vodilo s 123:102.

Čančar se je v statistiko najprej zapisal z zgrešenim metom, nato s skokom v napadu, slabo minuto pred koncem pa je dobil še priložnost za prve točke. Stopil je na črto prostih metov in zadel oba poskusa. Med prvimi mu je po twitterju čestital Luka Dončić. Bravo @CancarVlatko je podkrepil s štirimi emoji bicepsov.

Los Angeles Lakers so proti Denverju doživeli tretji zaporedni poraz. Toliko so jih zbrali v prvih sedemindvajsetih tekmah. Zaradi lažje poškodbe mišice je manjkal prvi zvezdnik LeBron James, ki pa naj bi stisnil zobe za težko pričakovani mestni dvoboj z Clippers, ki sinoči prav tako izgubili in nastopili brez glavnega igralca Kawhija Leonarda.


Clippers imajo doma izkupiček 8-8, skupno 22-10, ko igrajo brez Leonarda, ki si je tokrat vzel večer premora, pa so pri 4-5. Mero jim je vzela Oklahoma City Thunder, ki je slavila s 118:112 in se prvič v sezoni povzpela nad 50-odstotno učinkovitost (15-14).

Tudi v Torontu je manjkal ključni igralec. Dallas Mavericks so igrali četrto tekmo brez Luke Dončića. Ko so ob koncu tretje četrtine vodili s tridesetimi točkami razlike, je izgledalo, da bodo dobili tretjo od zadnjih štirih preizkušenj, vendar očitno niso računali, da se da v ligi NBA nadoknaditi tudi takšen zaostanek.

Kyle Lowry je bil junak domačih. Do polčasa je dosegel šest točk, na koncu jih je imel 32, od tega jih je v zadnji četrtini dosegel dvajset. Zaporedoma je zadel štiri trojke, ki so domačim dale zagon za delni izid 40:10 in izenačenje na 95:95. Tudi v zaključku tekme bi lahko Dallas prišel do zmage, vendar je Jalen Brunson zgrešil na videz enostavni met za zmago.

Luka Dončić, ki naj bi se kmalu vrnil na parket, je tekmo spremljal s klopi. Pred njo se je sicer ogreval, metal na koš in naredil nekaj šprintov ter se fotografiral s skupino Slovencev, ki so v Torontu sodelovali na tematskem večeru, namenjenem narodni glasbi. Med polčasom tekme so se v slovenskih narodnih nošah na parketu vrteli v ritmih polke. Navdušenje nad njihovo predstavo je slovenski superzvezdnik delil tudi na svojem twitter profilu.