favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Viole grozijo novinarju Ekipe Mitroviću, ki je poiskal pomoč policije

Deli na:
Viole grozijo novinarju Ekipe Mitroviću, ki je poiskal pomoč policije

"Vedno sem se trudil, da bi imela z Zahovićem korektne in profesionalne odnose." - Dejan Mitrović - Foto: M24

Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba Zlatkom Zahovičem, tega je klub v ponedeljek zvečer suspendiral, je včeraj zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.

Sobotna novinarska konferenca po prvenstveni tekmi med Mariborom in Krškim, ki so jo v Ljudskem vrtu dobili Krčani z 2:0, še vedno odmeva v javnosti. Športni direktor kluba je na konferenci besedno obračunal z novinarjem Ekipe SN Mitrovićem, zaradi česar si je Zahovič prislužil suspenz kluba. Ta poteza vodstva vijoličastih je razjezila navijače kluba viole, ki naj bi novinarju grozili.

"Dogodki, ki so se zvrstili po novinarski konferenci med Mariborom in Krškim, so me pripeljali do tega, da sem se moral za pomoč obrniti na policijo. Če sem prvih nekaj groženj, ki sem jih dobil na svoj telefon in elektronski naslov, še ignoriral ter jim nisem posvečal preveč pozornosti, so bile grožnje, ki so sledile, dovoljšen razlog za alarm. Še posebej, če vemo, kakšno mesto je Maribor, kako čustveno navijači dojemajo svoj klub in kakšen status ima pri njih športni direktor Zlatko Zahovič," je v izjavi za javnost pojasnil Mitrović.

"Sam bi še enkrat rad poudaril, da na novinarsko konferenco nisem prišel z namenom provociranja, prav tako še vedno trdim, da sem postavljal povsem legitimna vprašanja. Za izbruh gospoda Zahoviča, ki me je šokiral in vnovič odprl še nezaceljene rane, nisem kriv, še manj pa lahko razumem, da zdaj na moj naslov prihajajo še številne grožnje, bodisi direktno bodisi preko številnih kanalov, kot so različna družabna omrežja in forumi. Sam bi v vsakem drugem primeru vse skupaj enostavno ignoriral, a ker gre za tako občutljivo zadevo in ker sem na svojo veliko žalost pred kratkim na lastni koži spoznal, da prav nobene grožnje - naj se zdi še tako neverjetna - ne gre jemati zlahka, sem se odločil, da na vse skupaj opozorim pristojne organe," je še povedal novinar.