pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

doncic Ekipa24.si

Uau! Dončiću v roke ena od najprestižnejših ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Magazin

Vili Resnik "dobro poje, je pa malo čuden", ga je priporočal pokojni Brendi

Deli na:
Vili Resnik "dobro poje, je pa malo čuden", ga je priporočal pokojni Brendi

Lea Mederal Gams in Vili Resnik - Foto: Lea Mederal Gams

Lea Mederal Gams in Vili Resnik sta šla tokrat na Nanos, kjer bo v soboto, 22.junija že tretja letošnja prireditev Laško Gremo v hribe. Poleg Vilija bodo nastopili še Rebeka Dremelj in Ansambel Viharnik.

Izhodišče je bilo Razdrto, šla sta po daljši, bolj položni poti, čeprav se je Vili pritoževal, da ni nič kaj položna. Vili je bil včasih sicer športnik, 10 let se je ukvarjal z jahanjem oziroma preskakovanjem ovir, treniral ragbi, nogomet, košarko, rokomet.

Zdaj si ne upa več igrat nogometa, ker si je pred leti natrgal mišico. Lea je pohvalila njegova meča. Mu je bilo kar malo nerodno.

Vili že preko 20 let živi na Primorskem: "Tu je bolj mirno življenje in več energije kot v Ljubljani. Do kavice s prijateljem potrebuješ pet minut, v Ljubljani pa pol ure. Najprej sem mislil, da se ne bom navadil, danes pa sem tukaj zelo srečen." Otroštvo je preživel pri stari mami na Dolenjskem, mama in oče nista imela časa zanj. "Takšno je bilo pač takrat življenje," je pomodroval Vili. "Moji otroci pa imajo vse, upam, da se bodo vseeno znali boriti zase, tako, kot sem se moral jaz."

Njegova mama ni verjela vanj in v njegove sanje, verjela je le v "trdo delo". Njegov oče je rad pil in pel do treh zjutraj, Vili pa je moral zjutraj neprespan v šolo.

Vseeno je naredil srednjo zdravstveno šolo in postal medicinski brat. Kljub maminim dvomom, da je tega sposoben. 7 let je delal na onkologiji. "To mi je dalo vpogled v vrednost življenja. Ljudje bi bolj spoštovali drug drugega, če bi bolj spoštovali in razumeli življenje. Jaz se vsak dan veselim življenja."

Delo v bolnišnici in ukvarjanje z glasbo nista šla skupaj, zato se je posvetil samo glasbi.

"Jaz sem malo na horuk človek, ko pridejo resne stvari, se kar malo izgubim," je priznal. Vili je po duši "metalec", a spoznal je, da je v življenju in tudi v glasbi kdaj treba sklepati kompromise.

Priznal je tudi, da ne bi mogel biti vegan, ker ima tako rad meso na žaru, ker tako lepo diši, da ga kar ne more nehati jesti.

Leo je zanimalo, kako je bilo za  Vilija v času največje slave. "Kar naporno", se spominja Vili, enkrat je moral pobegnit pred navalom oboževalk iz trgovine v Celju, kjer je podpisoval plošče.

Vili svetuje: "Vztrajate v tistem, v čemur mislite, da ste dobri. " In dodaja: "Samozavesti mi na srečo ni nikoli primanjkovalo."

Za skupino Pop design ga je priporočil pokojni Brendi z besedami: "Poznam fanta, ki dobro poje, je pa malo čuden."

Oddaja Potep z Leo je na Aktual TV na sporedu vsak torek ob 20.00.

Na prireditvi Laško Gremo v hribe pa bodo v soboto, 22.junija pred Vojkovo kočo na Nanosu poleg Vilija Resnika nastopili še Rebeka Dremelj in Ansambel Viharnik.

Foto: RA - … nov par pa že čaka svojega lastnika v Vojkovi koči na Nanosu, kamor se pohodniška karavana seli že prihodnji teden!