Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

VIDEO: Gremo na morje, pojejo Čuki

Deli na:
VIDEO: Gremo na morje, pojejo Čuki

Čuki v Gremo na morje - Foto: YouTube

Da so Čuki ne samo nočne, pač pa tudi morske ptice, smo v preteklosti slišali že kar nekajkrat. Pesmi kot so Poletna, Mi gremo pa na morje, pa zmagovalna pesem MMS-ja Črne oči, je le nekaj takih, ki jih poznamo vsi in nas celo leto spominjajo na poletje in brezskrbne dni počitnic.

Tudi najnovejša uspešnica Čukov nas spominja prav na take, brezskrbne poletne dni. Pesem, ki nas vabi na morje vse leto, posebej pa še v teh pomladnih dneh. Letošnja dolga zima je potrebo po morju in toploti še okrepila, tako da si Čuki niso mogli kaj, da ne bi spesnili take poletne uspešnice, saj so morje in tople brezskrbne dni čakali “kot Sahara vodni izvir”, kot v pravijo v pesmi. To je pesem za žur in brezskrbne dni na dopustu, za dobro družbo, ki že komaj “čaka- čaka”, da skupaj uživa v vseh radostih, ki nam pridejo na pamet, ko nam misel uide v toplejše kraje.


Ja, te dni so se Čuki kar veliko potepali po morju, za praznike so nastopali v Biogradu na Moru in na otoku Krku, kjer so zabavali nekaj tisoč Slovencev, pa tudi drugih zabave željnih turistov. Tam so prvič v živo preizkusili novo pesem “Gremo na morje” in odziv publike je bil izjemen. Vsi so pesem takoj vzeli za svojo. Le nekaj dni kasneje so se Jože, Jernej, Matjaž in Miha džipom odpravili v slovensko primorje, kjer jih je čakala prijetna družba mičnih deklet, mimogrede pa posneli še simpatičen videospot.

Tako pesem kot videospot sta energična in mladostna, prava za poletne zabave. Pesem, ki jo je sicer napisal hit maker Jože Potrebuješ so posneli pri Zvonetu Tomcu, ki je prav tako ustvaril že na desetine uspešnic tako za Kingstone, kot za skupine Be Pop in Game Over itd. Ali bo pesem pri mladini taka mega uspešnica kot je pesem Mi gremo pa na morje izpred 13. let pri otrocih vseh generacij, ki je postala eden največjih otroških hitov pri nas, bo treba počakati vsaj do začetka poletja, vsekakor pa te ob poslušanju te pesmi prime, da bi takoj odpotoval na dopust, ali pa vsaj plesal ob njenih ritmih v prijetni družbi.

Te dni pa mineva natanko leto dni, odkar se je Čukom pridružil 22 letni Korošec Miha Novak, odličen basist, ki je v tem času seveda postal že pravi Čuk.  Čuki pa žal letošnje poletje prav veliko ne bodo dopustovali, saj se poleg številnih nastopov že pripravljajo na poseben dogodek, o katerem pa nas bodo prvič bolj podrobno obvestili v začetku junija.