GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Velika čast za Dolly Parton in Eminema: uradno sta "rokerja"

Deli na:
Velika čast za Dolly Parton in Eminema: uradno sta "rokerja"

Dolly Parton - Foto: instagram

Dvorana slavnih rock and rolla je v nedeljo priredila slovesnost s sprejemom novih članov v svoj hram. Med sedmimi izbranimi glasbeniki oziroma zasedbami sta tudi kraljica countryja Dolly Parton in priljubljeni raper Eminem. Slavnostno prireditev bo 19. novembra prenašala televizija HBO.

Poleg Dolly Parton in Eminema se letos v dvorano slavnih rock and rolla vpisujejo še britanski pop duo Eurythmics, ki ga sestavljata Annie Lennox in Dave Stewart, ameriški avtor romantičnih balad Lionel Richie, priljubljena britanska skupina Duran Duran, kantavtorica Carly Simon ter rockerja Benatar in Neil Giraldo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Letošnje glasbenike za uvrstitev v Dvorano slavnih s sedežem v Clevelandu je izbiralo 1000 glasbenikov, zgodovinarjev in drugih predstavnikov glasbene industrije. V počastitev so jim pripravili prireditev v losangeleškem gledališču Microsoft Theater, ki si jo bo 19. novembra mogoče ogledati tudi na malih zaslonih.

Dvorana slavnih rock and rolla je muzej, posvečen najbolj vplivnim glasbenikom, producentom in umetnikom, ki so zaznamovali zgodovino te glasbene zvrsti. Do vpisa so upravičeni pod pogojem, da so prvi album izdali pred najmanj 25 leti. Lani so bili v hram rock and rolla sprejeti Tina Turner, Carole King, The Go-Go's, JAY-Z, Foo Fighters in Todd Rundgren.