porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

Velik ulov Zlatka Zahovića: najboljši igralec minulega prvenstva prihaja v Ljudski vrt

Deli na:
Velik ulov Zlatka Zahovića: najboljši igralec minulega prvenstva prihaja v Ljudski vrt

Rudi Požeg Vancaš (levo) še v dresu Celja proti Mariboru. - Foto: Grega Wernig

Rudi Požeg Vancaš, dosedanji nogometaš Celja in najboljši nogometaš slovenske prve lige v pretekli sezoni, bo kariero nadaljeval v Mariboru. V taboru državnih prvakov so včeraj sporočili, da so z njim sklenili pogodbo do leta 2022.

Na novinarski konferenci v Mariboru direktor kluba Zlatko Zahovič ni razkril finančnih podrobnosti, potrdil pa je, da gre za rekorden prestop: "To drži, rekordna odškodnina, je pa zanimivo, da sem danes že dobil ponudbo, ki je skoraj dvainpolkrat večja od odškodnine Celju. Ampak Rudi ostaja."

"Nekaj se je govorilo, pisalo, osebno sem čakal ta trenutek, da se to zaključi in da sem danes tukaj. Mogoče so bili prej nekateri trenutki težki, zdaj se mi je to uresničilo, dal bom vse od sebe," je na novinarski konferenci dejal novi član državnih prvakov, ki je že za včerajšnjo priložnost oblekel vijoličasti dres: "Ponosen sem, da sem podpisal za najboljši klub v Sloveniji. Zelo dobro sem bil sprejet, zelo je sproščeno, upam, da bo tako tudi naprej."

Požeg Vancaš je pred dnevi dobil priznanje Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) za izstopajoče dosežke pretekle sezone, izbrali so ga za najboljšega nogometaša sezone, dobil je največ glasov igralcev, trenerjev, novinarjev in javnosti."Namigovanja so bila tudi za Rudija. To se je uresničilo in danes želimo predstaviti prve okrepitve za novo sezono. Kandidatov je bilo vedno dovolj, nekateri naši se tudi poslavljajo, zahvaljujemo se jim, bili so pomemben člen. Poskušaš pripeljati fante, ki se bodo lahko čim prej vključili v našo ekipo. Breme ni majhno, ti igralci so bili dvakrat v ligi prvakov in trikrat v evropski ligi, sem pa prepričan, da imajo ti kakovost," je dejal Zahovič o novih okrepitvah za sezono 2019/20.

Ob prihodu Požega Vancaša so v Mariboru še potrdili, da ne bodo podaljšali sodelovanja z Daretom Vršičem, pri tem pa so v vodstvu kluba pustili odprta vrata tudi za morebitno sodelovanje z Rokom Kronavetrom, ki zapušča Olimpijo.

"Cilji so vedno najvišji, kam nas bo to pripeljalo, pa bomo videli. S temi okrepitvami smo lahko zelo blizu cilju, ki si ga vsi želimo," je o novi sezoni dejal Zahović. Poleg glavne okrepitve so danes Mariborčani predstavili še dva novinca, Andreja Kotnika (doslej Gorica) in Špira Peričića (doslej Mura).

loading...
Loading...