Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Več kot 3.500 mladih navijalo za najboljše orle sveta

Deli na:

Peter Prevc: Neprecenljivo je bilo danes skakati nad tisočero množico otrok.

Prvi dan finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je bil letos res nekaj posebnega. Četrtek je namreč postregel s prvo od štirih tekem v dolini pod Poncami, kamor je Zavarovalnica Triglav z okoli 70 avtobusi pripeljala več kot 3.500 otrok s spremljevalci. Mladi iz vse Slovenije so ob letalnici bratov Gorišek pripravili izjemno vzdušje in najboljše orle sveta na čelu s Petrom Prevcem ponesli do novih rekordov. Priložnost preizkusiti velikanko v virtualnem okolju bo Zavarovalnica Triglav, ki je planiškim poletom zvesta že skoraj pol stoletja, konec tedna znova omogočila tudi obiskovalcem nakupovalnega središča Citypark v Ljubljani. Ob tem si boste lahko v središču prestolnice skakalni spektakel ogledali kar na prostem.

Osnovnošolci od Murske Sobote pa do Kopra – več kot 3.500 se jih je skupaj s spremljevalci, 12 velikimi družinami in skupinami otrok s posebnimi potrebami – v zgodnjih jutranjih urah podalo na okoli 70 avtobusov in se odpeljalo novim dogodivščinam naproti prvemu dnevu planiških poletov. To je bil dan mladostnega adrenalina, druženja v neokrnjeni naravi in dan brez alkohola, ki sta ga poleg najboljših orlov sveta popestrila raper Trkaj in priljubljena maskota Zavarovalnice Triglav Kuža Pazi.

Peter Prevc o Triglav generacijah v Planici

Zavarovalnica Triglav kot dolgoletna partnerica Smučarske zveze Slovenije in zlati sponzor Planice 2016 slovenskim športnim junakom že vrsto let stoji ob strani. Marsikateri, med njimi tudi Peter Prevc, so postali ambasadorji zavarovalnice in njenih družbeno odgovornih aktivnosti. V sklopu le-teh s pomočjo športnikov otroke navdušujejo za šport, jim dokazujejo, da šport združuje, ustvarja pozitivno energijo in nepozabne trenutke. Zato za naše orle, ki pod Poncami vsako leto tradicionalno zaključijo tekmovalno sezono, navija Triglav generacija – nedvomno eden najpomembnejših delčkov planiških poletov. »Planica je vsako leto izziv za nas skakalce. Najlepši občutek je končati sezono na domačem terenu. Letos se zares veselim zaključnega dejanja v dolini pod Poncami,« je v ciljni areni dejal najboljši skakalec zime Peter Prevc in dodal: »Neprecenljivo je bilo danes skakati nad tisočero množico otrok. Njihovo navdušenje nam daje še dodaten zagon. Z veseljem smo si po nastopu vzeli čas zanje in za skupno druženje. Super, da jim Zavarovalnica Triglav omogoča doživeti tak dan.«

Spektakel za večtisočglavo množico mladih navijačev

»Ponosni smo, da že več kot tri desetletja razveseljujemo otroke. Osnovnošolcem tako omogočamo obisk Planice, ogled smučarskih skokov in prijetno druženje v naravi. Zanimanje šol je izjemno. Vsako leto skušamo ogled omogočiti čim več mladim iz vse Slovenije – letos smo jih pripeljali v rekordnem številu, skupaj pa v vseh teh letih že skoraj 90.000. Tu se lahko srečajo z vrhunskimi tekmovalci in drugimi športnimi navdušenci ter vrstniki. S tem krepimo njihovo zanimanje za šport in zdrav način življenja. Tudi tako želimo v Zavarovalnici Triglav prispevati svoj košček v mozaik naše družbene odgovornosti,« je o akciji, ki je postala eden najbolj tradicionalnih projektov v Sloveniji, dejal še Tadej Čoroli, član uprave v Zavarovalnici Triglav. Slednja je prek Zavoda Vse bo v redu z namenom ozaveščanja o negativnih posledicah, ki jih v družbi povzroča prekomerno uživanje alkohola, podprla akcijo 40 dni brez alkohola. Preventivna akcija poteka tudi v času letošnjega zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih – obiskovalci Planice bodo lahko v njej sodelovali prostovoljno in opravili alkoteste.

Virtualni smučarski poleti in prenos na posebni oglasni površini Citylight

Zavarovalnica Triglav bo tudi letos z aplikacijo Oculus Rift planiško klasiko popeljala v nove dimenzije. Z uporabo napredne virtualne tehnologije bo najširši množici omogočila preizkušnjo planiške velikanke. Izkušnja z virtualnimi 3D-očali je trenutno najboljši približek dejanskemu skoku na legendarnem prizorišču v dolini pod Poncami. Tovrstno tehnologijo navidezne resničnosti so preizkusili tudi (nekdanji) slovenski skakalci (Peter Prevc, Jurij Tepeš in Franci Petek), ki so bili nad virtualnimi poleti navdušeni.

Obiskovalci nakupovalnega središča Citypark v ljubljanskem BTC bodo lahko tako v petek in soboto, 18. in 19. marca, izkušnjo rekordnega poleta z naglavnim zaslonom Oculus Rift podoživeli tudi sami.

V središču Ljubljane (pri Pošti Slovenije na avtobusni postaji) bo Triglav vse do nedelje omogočil prenos finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na posebni oglasni površini Citylight. Na t. i. svetlobni vitrini si bodo lahko mimoidoči ogledali vse tekme v Planici kar na prostem.

Skrb za dolino pod Poncami

Zavarovalnica Triglav v dolini pod Poncami skrbi tudi za čisto okolje. Z željo, da bi v lepoti gorske narave lahko uživali tudi prihodnji rodovi, bodo vse dni zaključka svetovnega pokala obiskovalcem na voljo biorazgradljive vrečke za odpadke. Z njimi zavarovalnica napoveduje že sedmo sezono akcije Očistimo naše gore, s katero tradicionalno vabi obiskovalce hribov in gora k ohranjanju čistega okolja, gibanju v naravi in odgovorni hoji v hribe.