Iva Šicar Svet24.si

18-letno košarkarico Ivo so morali "rezati" iz ...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

denis-avdić-show, lea-sirk Svet24.si

VIDEO: Kako je Lea Sirk imitirala Denisa Avdića

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Magazin

Vanessi Mae je moral Mok vrniti zadnje, 67. mesto na veleslalomu v Sočiju

Deli na:
Vanessi Mae je moral Mok vrniti zadnje, 67. mesto na veleslalomu v Sočiju

Foto: Getty/Guliver Images

Tajska violinistka Vanessa Mae je dobila dvoletno bitko z Mednarodnim olimpijskim komitejem okoli njenega nastopa na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju. Mok je namreč po številnih grožnjah Maejeve preklical njeno diskvalifikacijo in ji vrnil zadnje, 67. mesto, ki ga je Tajka osvojila na veleslalomu.

Kot je znano, se je vsa zgodba začela na Krvavcu v Sloveniji. Maejeva se je namreč na olimpijske igre v Soči uvrstila v zadnjem trenutku, potem ko je na štirih tekmah na Krvavcu izpolnila olimpijsko normo. Kasneje je bilo dokazano, da so bile tekme prirejene, Mok pa je Tajki odvzel uvrstitev iz Sočija.

"Zelo sem srečna, da sem znova olimpijka. To je krasen začetek novega leta," je ob zadnji novici dejala Maejeva in dodala, da se bo spomladi začela pripravljati za nastop na naslednjih olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Maejeva, ki je v Sočiju nastopila s priimkom očeta Vanakorn, za zmagovalko, Tino Maze, pa je zaostala 50 sekund, je za pritožbo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani porabila 150.000 evrov. Ta ji je že lani poleti pritrdil, da so bile nepravilnosti v kvalifikacijah dokazane, vendar se jih ne da povezati s svetovno znano violinistko.

Odločitev Moka o preklicu diskvalifikacije je prišla le nekaj dni po tem, ko je Vanessa Mae javno dejala, da bo tožila Mok zaradi blatenja imena.

loading...
Loading...