Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V živalskem vrtu z novim koronavirusom okužen tiger

Deli na:
V živalskem vrtu z novim koronavirusom okužen tiger

Fotografija je simbolična - Foto: arhiv

V New Yorku se je v živalskem vrtu v Bronxu z novim koronavirusom okužil tiger. Tigrica Nadia je kazala simptome bolezni, zato so jo preventivno testirali in v nedeljo potrdili okužbo. Simptome okužbe so odkrili še pri drugih tigrih in levih, a jih niso testirali.

Živalski vrt v Bronxu je v nedeljo sporočil, da se je z virusom okužila malezijska tigrica Nadia. "Po naših informacijah je to prvič, da se je divja žival s covidom-19 okužila od človeka," je dejal vodilni veterinar v živalskem vrtu Paul Calle za revijo National Geographic.

Najverjetneje se je z virusom okužil eden od skrbnikov, a ni kazal simptomov. Nadia je razvila suh kašelj, zaradi česar so jo tudi testirali.

Simptome pa so odkrili še pri njeni sestri Azil, dveh sibirskih tigrih in treh levih, poročajo tuje tiskovne agencije. Testiranj pri ostalih živalih niso opravili. Zveri imajo malo manj apetita, sicer pa se počutijo dobro. Ker ne poznajo razvoja bolezni pri velikih mačkah, jih bodo pozorno opazovali, a pričakujejo popolno okrevanje, so še sporočili iz živalskega vrta.

Živalski vrtovi in akvarij so sicer že od sredine marca zaradi izbruha koronavirusa v New Yorku zaprti.

Zaenkrat ni dokazov, da se lahko covid-19 širi z živali na človeka, z izjemo prvega preskoka na tržnici v Wuhanu. Vseeno strokovnjaki svetujejo, da se v primeru okužbe omeji stik z domačimi živali. V ZDA še ni bilo primerov, da bi se s covidom-19 okužil kak domači ljubljenček, so pa potrdili okužbo pri mački v Belgiji, v Hongkongu pa so potrdili novi koronavirus pri dveh psih, ki pa nista kazala znakov okužbe.