kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V ZDA rojstvo prvih peterčic

Deli na:
V ZDA rojstvo prvih peterčic

Foto: Reuters

V ZDA se veselijo rojstva prvih peterčic. Pet sestric je ženska iz Teksasa rodila minuli teden, so sporočili na sredini novinarski konferenci v bolnišnici v Houstonu. Šlo naj bi za drugo rojstvo peterčic po letu 1969. Takrat so na svet prišle v Londonu.

Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate in Riley Paise so v bolnišnici v Houstonu na svet privekale 8. aprila, in to v zgolj štirih minutah. Materi Danielle Busby so naredili carski rez v 28 tednu nosečnosti. Novopečena družina Busbyjevih svoje izkušnje svetu predstavlja na blogu itsabuzzworld, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih ameriških Centrov za nadzor in preprečevanje bolezni je bilo v letu 2013 med skoraj štirimi milijoni rojstev v ZDA 66 rojstev s peterčki ali več otroki. Tovrstna rojstva so tako redka, da predstavljajo zgolj 0,00002 odstotka vseh rojstev v ZDA.

Peterčice so se, glede na zabeležene podatke, nazadnje rodile v Londonu leta 1969. Hansonove deklice naj bi bile po poročanju BBC druge peterčice, ki so preživele rojstvo. Prve so bile sestrice Dionne, ki so se v kanadskem Ontariu rodile leta 1934.