Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

Bastian Schweinsteiger Ana Ivanovic Svet24.si

Priljubljena športnika prvič postala starša

bolečina Svet24.si

Devet tipov bolečin in njihove povezave

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

betty white Njena.si

Betty White: Še vedno sem seksi

Zala Đurić Ribič in Tanja Ribič Njena.si

Tanja Ribič odhaja v New York

Magazin

V Torinu umrla ženska, poškodovana v stampedu med finalom LP

Deli na:
V Torinu umrla ženska, poškodovana v stampedu med finalom LP

Foto: Profimedia

V stampedu po preplahu zaradi bakle v množici je masa ljudi Eriko pritisnila ob zid, stisnjena rebra pa so povzročila zastoj srca.

Potem ko je bilo 3. junija med finalom nogometne lige prvakov v stampedu, ki je nastal po javnem ogledu tekme med domačim Juventusom in Real Madridom, poškodovanih več kot 1500 ljudi, je ena od poškodovanih oseb v noči na petek umrla, so danes sporočili iz bolnišnice, kjer je bila na zdravljenju.

"Tako v svojem imenu kot v imenu mesta predajam iskreno sožalje ob smrti Erike," je na Twitterju zapisala županja Torina Chiara Appendino in dodala, da bo na dan pogreba žrtve v mestu razglašen tudi dan žalovanja.

Mlada ženska, ki je živela severno od Torina ob švicarsko-italijanski meji, je prišla v piemontsko prestolnico na ogled finala lige prvakov skupaj s fantom, navijačem Juventusa. Tekmo je Real dobil s 4:1. Do incidenta je prišlo na trgu Piazza San Carlo, kjer si je tekmo iz Cardiffa ogledalo okoli 30.000 ljudi. Kmalu po tretjem golu madridskega Reala v 64. minuti so navijači začeli množično zapuščati prizorišče, teči s trga, številni med njimi pa so ob tem padli ali pa so jih na tla zbili.

Policijska preiskava še traja, a bržkone je do stampeda prišlo, ker je nekdo znotraj množice sprožil baklo, nekateri mediji pa so poročali, da je nekdo v šali začel vpiti "bomba!". Eden izmed razlogov za stampedo je bil lahko tudi podrta ograda, ko so navijači začeli množično zapuščati trg.

Večina poškodovanih, teh naj bi bilo po uradnih podatkih 1527, je utrpela manjše poškodbe, sedem oseb pa so v bolnišnici zadržali na zdravljenju. Od tega so bili trije v smrtni nevarnosti, med njimi tudi sedemletni otrok, ki je bil po poškodbah tri dni v komi, a zdaj dobro okreva.

Po poročanju italijanskih medijev je množica Eriko pritisnila ob zid, stisnjena rebra pa so povzročila zastoj srca. Temu so sledile še krvavitve možganov, ki zdravnikom niso dale več upanja za njeno okrevanje. Njeni starši so sporočili njeno željo, da bi organe darovala, zdravniki pa bodo morali opraviti tudi avtopsijo zaradi policijske preiskave.