bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V šokantni tekmi v Manchestru zmaga Tottenhama

Deli na:
V šokantni tekmi v Manchestru zmaga Tottenhama

Foto: Reuters

Znani so vsi štirje polfinalisti nogometne lige prvakov. Po Ajaxu, ki je izločil Juventus, in Barceloni, ki je ugnala Manchester United, sta si včeraj mesto med četverico zagotovila še Tottenham in Liverpool.

Liverpool je gostoval v Portu, ta rdečih še ni premagal, in branil prednost 2:0 s prve tekme. To mu je tudi uspelo, na koncu je ekipa Jürgena Kloppa zmagala s 4:1.

V Portu so domači prvi zagrozili že po pol minute, ko je Jesus Manuel Corona z roba kazenskega prostora žogo poslal le malce čez vrata.

Čeprav je bil Porto pričakovano podjetnejši v prvih 25 minutah, pa so Angleži zadeli v 28. minuti, ko je po podaji Mohameda Salaha iz bližine žogo v mrežo pospravil Sadio Mane.

Liverpool je delo dokončal v 65. minuti, ko je za 2:0 in skupnih 4:0 zadel Salah. Eder Militao je v 69. minuti zadel za domače, kar pa ni imelo prave vrednosti.

Piko na i Liverpoolovem napredovanju je namreč v 77. minuti postavil Roberto Firmino, ko je zadel z glavo. Na končnih 4:1 je povišal Virgil Van Dijk v 84. minuti.

Tottenham pa je prvo tekmo v Londonu dobil z 1:0, v gosteh pa izgubil s 3:4 in se prebil naprej.

Začetek tekme v Manchestru je najprej ponudil veselje domačim, ki so zadeli v četrti minuti prek Raheema Sterlinga po podaji Kevina De Bruyneja.



A zatem so Londončani spreobrnili potek. V sedmi minuti je izenačil Heung-Min Son, južnokorejski napadalec pa je tri minute zadel za Tottenhamovo vodstvo, potem ko je vnovič zadel z roba kazenskega prostora.

Takoj zatem pa je Sergio Aguero podal do Bernarda Silve, ta pa je nato streljal, žoga se je odbila od enega od igralcev in končala za hrbtom Huga Llorisa.

Za novo veselje domačih navijačev je v 21. minuti spet poskrbel Sterling, ko je iz bližine znova unovčil De Bruynejevo podajo.

Po zatišju je v drugem polčasu v 59. minuti pomemben zadetek po novi De Bruynejevi podaji za domače dosegel Sergio Aguero in zadel za 4:2.

V 76. minuti pa se je tekma spet obrnila v Tottenhamovo smer, ko je zadel Fernando Llorente za 4:3. Domači so sicer še zagrozili v 86. minuti, ko je Ilkay Gündogan meril malce previsoko.

V tretji minuti sodniškega dodatka je Sterling poskrbel za začasno veselje domačih, a je VAR pokazal, da je bil gol dosežen iz prepovedanega položaja.

Tako sta polfinalna para Tottenham - Ajax in Barcelona - Liverpool.