stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V senci epidemije se začenja nova sezona lige prvakov

Deli na:
V senci epidemije se začenja nova sezona lige prvakov

Slavje nogometašev Bayerna po osvojitvi Lige prvakov 2019/20. - Foto: Reuters

Danes se bo začela nova sezona nogometne lige prvakov. Naslov prvaka bo branil nemški velikan Bayern, ki je v zadnjem finalu avgusta v lizbonskem mehurčku z 1:0 premagal PSG. V skupinskem delu, ki se bo končal 8. in 9. decembra, bo igralo tudi šest slovenskih nogometašev.

Atletico Madrid Jana Oblaka bo igral skupaj z branilcem naslova Bayernom v skupini A, kjer sta še Salzburg in Lokomotiv Moskva, Inter s Samirjem Handanovićem bo v skupini B skupaj z Realom Madridom, Šahtarjem Donjeckom in Borussio Mönchengladbach.

Atalanta z Josipom Iličićem bo igrala v skupini D skupaj z Liverpoolom, Ajaxom in Midtjyllandom, Dinamo Kijev z Benjaminom Verbičem bo v skupini G z Juventusom, Barcelono in Ferencvarosom Mihe Blažiča, Leipzig s Kevinom Kamplom pa v skupini H s PSG, Manchester Unitedom in Istanbulom Basaksehirjem.

Sicer pa so v skupini C Porto, Manchester City, Olympiacos in Marseille, v skupini E Sevilla, Chelsea, Krasnodar in Rennes, v skupini F pa Zenit St. Peterburg, Borussia Dortmund, Lazio in Brugge.



Tekme bodo v dveh terminih, ob 18.55 in 21.00. Danes bodo najprej na sporedu tekme v skupinah od E do H, in sicer skupina Chelsea - Sevilla, Rennes - Krasnodar, Zenit St. Peterburg - Brugge, Lazio - Borussia Dortmund, Dinamo Kijev - Juventus, Barcelona - Ferencvaros, Leipzig - Istanbul Basaksehir in Paris Saint-Germain - Manchester United.

V sredo pa še v skupinah od A do D, v 1. krogu bodo tekme Salzburg - Lokomotiva Moskva, Bayern München - Atletico Madrid, Real Madrid - Šahtar Donjeck, Inter Milano - Borussia Mönchengladbach, Manchester City - Porto, Olympiacos Pirej - Olympique Marseille, Ajax Amsterdam - Liverpool in Midtjylland - Atalanta Bergamo.

Osmina finala bo 16. in 17. ter 23. in 24. februarja ter 9. in 10. ter 16. in 17. marca. Četrtfinale bo 6. in 7. ter 13. in 14. aprila, polfinale 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa bo 29. maja v Istanbulu.