pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Pyeongchangu se bodo s slovesnostjo poslovili od olimpijskih iger

Deli na:
V Pyeongchangu se bodo s slovesnostjo poslovili od olimpijskih iger

Otvoritev olimpijskih iger v Pjongčangu. - Foto: Reuters

V Pyeongchangu se bodo ob spremljavi pop glasbe in svetlobnih učinkov poslovili od zimskih olimpijskih iger, Južna Koreja pa bo olimpijsko zastavo predala prihodnji gostiteljici Kitajski. Podrobnosti programa zaključne slovesnosti, ki se bo začela ob 12. uri po slovenskem času, organizatorji ne razkrivajo, v ospredju pa naj bi bilo sporočilo miru.

Zaključna slovesnost bo potekala podobno kot otvoritvena 9. februarja. Športniki bodo zaokrožili po stadionu pod nacionalnimi zastavami, slovensko bo nosil tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar. Ali se bodo od olimpijskih iger pod svojo zastavo poslovili tudi Rusi, bo še pred slovesnostjo odločil Mednarodni olimpijski komite (Mok).

Na slovesnosti danes pričakujejo več kot 20.000 gledalcev, ki jih bo nagovoril predsednik Moka Thomas Bach. Na tribunah bodo med drugim sedeli hčerka ameriškega predsednika Donalda Trumpa Ivanka in delegacija visokih severnokorejskih uradnikov. S Kitajske, kjer bodo čez štiri leta v Pekingu gostili naslednje zimske olimpijske igre, je pričakovati podpredsednika vlade Liu Yandonga kot posebnega odposlanca predsednika Xi Jinpinga.

Podroben program slovesnosti še ni znan, južnokorejska tiskovna agencija Yonhap, ki se sklicuje na organizacijski komite, pa je poročala, da bo potekala pod naslovom Naslednji val. Poudarek naj bi bil na olimpijskem duhu, viziji prihodnosti in sporočilu miru, saj je bilo zbližanje med Južno in Severno Korejo - državami, ki sta tehnično še vedno v vojni, saj po zaključku spopadov leta 1953 nikoli nista podpisali mirovne pogodbe - eden od glavnih poudarkov iger.