GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"V nogometu sem kot trener že več kot 40 let in to je bil najhujši teden mojega življenja"

Deli na:
"V nogometu sem kot trener že več kot 40 let in to je bil najhujši teden mojega življenja"

Foto: Profimedia

Trener nogometnega kluba Cardiff Neil Warnock razmišlja o tem, da bi končal profesionalno trenersko pot. Vzrok za takšna razmišljanja je predvsem zadnji teden, ki ga je označil za "najhujšega v življenju", povezan pa je z izginotjem Argentinca Emiliana Sale v letalski nesreči nad Rokavskim prelivom.

Trener Cardiffa, ki je bil med glavnimi pobudniki za 17 milijonov vredno selitev Argentinca iz Nantesa, je včeraj prvič po izginotju letala spregovoril za medije.

"Nenehno, 24 ur na dan, razmišljam o tem, kaj se je zgodilo. Nemogoče je spati. V nogometu sem kot trener že več kot 40 let in to je bil najhujši teden mojega življenja, brez dvoma," je dejal 70-letni strateg. "Ne morem se osredotočiti na karkoli drugega. Prizadelo me je še bolj kot druge, z njim sem bil v stikih in v zadnjih šestih ali sedmih tednih sva se pogosto slišala."

Sala je prejšnji teden potoval v Cardiff, a je zasebno letalo, s katerim je letel, izginilo nad Rokavskim prelivom. Britanska policija je iskanje pogrešanih, nogometaša in 59-letnega pilota Dava Ibbotsona, uradno končala v četrtek s pojasnilom, da so možnosti preživetja tri dni po strmoglavljenju "izjemno majhne".



Čeprav praktično ni več upanja, da bi nogometaša našli živega, so njegovi prijatelji in rojaki sprožili novo iskalno akcijo. Na platformah za množično financiranje so pobudniki iskanja že zbrali več kot 300.000 evrov.

Najeli so strokovnjaka za iskanje potopljenih ladij. David Mearns iz podjetja Bluewater Recoveries je dejal, da bodo podvodno iskanje letala začeli konec tedna. Letalo bodo iskali s pomočjo ladje, ki je opremljena s sonarjem, ter s podvodnim plovilom. Na območju, kjer je letalo izginilo z radarjev, je globina morja večinoma okrog 65 metrov, na posameznih točkah pa tudi 110 metrov.

"To bo projekt, ki ga bom izvajal na najnižji globini doslej v karieri. Največja težava bo vreme. Ne moremo zagotoviti, da bomo našli letalo, a družina bi lahko dobila odgovore, ki jih zdaj še nima," je dejal Merns.