Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V mariborski stolnici božični koncert Zbora Opere SNG Maribor

Deli na:
V mariborski stolnici božični koncert Zbora Opere SNG Maribor

V mariborski Stolni cerkvi bo danes in v četrtek nastopil Zbor Opere Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor. Na tradicionalnem Božičnem koncertu pod vodstvom Zsuzse Budavari Novak napovedujejo popotovanje po zakladnici božičnih melodij z vseh koncev sveta. V petek bodo koncert ponovili v Dominikanskem samostanu na Ptuju.

"Božični čas, ki je za marsikoga najlepši čas v letu, je kljub poplavi potrošništva in cenenih strategij, ki množice kupcev po vsem svetu nagovarjajo v brezglavo zapravljanje in kupovanje pogosto odvečnih in nepomembnih daril, ostal med redkimi običaji, ko bi si morali vzeti predvsem več časa zase in za svoje bližnje," so v napovedi koncerta zapisali v SNG Maribor.

Koncert bodo začeli s himničnim napevom Vom Himmel hoch, da komm ich her, ki ga je leta 1534 ustvaril vodja protestantskega gibanja Martin Luther, glasbeno priredil pa skladatelj Ernst Friedrich Richter.

Na programu so med drugim še skladbe Veseli se, deviška mati boga Sergeja Vasiljeviča Rahmaninova, madžarska tradicionalna Božična uspavanka, angleška tradicionalna Adeste fideles ter Sveta noč Franza Xaverja Gruberja.

Slišati bo mogoče tudi venček božičnih melodij iz domačih logov, ki so jih uglasbili slovenski mojstri zborovske literature - Valentin Štolcer (Rajske strune, zadonite), Andrej Vavken (Pastirci, kam hitite) in Frederick (Mirko) Rener (Božična noč).

Zbor bo spremljala Olga Pečeny na klavirju, koncert pa bo povezovala igralka Minca Lorenci.