ženska telefonira Dobra karma

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

meghan markle, princ harry Svet24.si

Kraljica je Harryju in Meghan to prepovedala, ...

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Magazin

V mariborski stolnici božični koncert Zbora Opere SNG Maribor

Deli na:
V mariborski stolnici božični koncert Zbora Opere SNG Maribor

V mariborski Stolni cerkvi bo danes in v četrtek nastopil Zbor Opere Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor. Na tradicionalnem Božičnem koncertu pod vodstvom Zsuzse Budavari Novak napovedujejo popotovanje po zakladnici božičnih melodij z vseh koncev sveta. V petek bodo koncert ponovili v Dominikanskem samostanu na Ptuju.

"Božični čas, ki je za marsikoga najlepši čas v letu, je kljub poplavi potrošništva in cenenih strategij, ki množice kupcev po vsem svetu nagovarjajo v brezglavo zapravljanje in kupovanje pogosto odvečnih in nepomembnih daril, ostal med redkimi običaji, ko bi si morali vzeti predvsem več časa zase in za svoje bližnje," so v napovedi koncerta zapisali v SNG Maribor.

Koncert bodo začeli s himničnim napevom Vom Himmel hoch, da komm ich her, ki ga je leta 1534 ustvaril vodja protestantskega gibanja Martin Luther, glasbeno priredil pa skladatelj Ernst Friedrich Richter.

Na programu so med drugim še skladbe Veseli se, deviška mati boga Sergeja Vasiljeviča Rahmaninova, madžarska tradicionalna Božična uspavanka, angleška tradicionalna Adeste fideles ter Sveta noč Franza Xaverja Gruberja.

Slišati bo mogoče tudi venček božičnih melodij iz domačih logov, ki so jih uglasbili slovenski mojstri zborovske literature - Valentin Štolcer (Rajske strune, zadonite), Andrej Vavken (Pastirci, kam hitite) in Frederick (Mirko) Rener (Božična noč).

Zbor bo spremljala Olga Pečeny na klavirju, koncert pa bo povezovala igralka Minca Lorenci.

loading...
Loading...