porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

V Madridu angleški finale lige prvakov: Liverpool za šesti naslov, Tottenham za prvega

Deli na:
V Madridu angleški finale lige prvakov: Liverpool za šesti naslov, Tottenham za prvega

Pokal za zmagovalca Lige prvakov. - Foto: Reuters

Madridski stadion Wanda Metropolitano bo drevi ob 21. uri gostil finale lige prvakov, najuglednejšega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja. Finalista prihajata iz iste lige, to sta angleška Tottenham in Liverpool. Da bo na igrišču vse potekalo po pravilih, bodo skrbeli slovenski sodniki na čelu z glavnim Damirjem Skomino.

Tottenhamov preboj v finale je za marsikoga presenečenje, da pa se je tam znašel petkratni evropski prvak Liverpool, pa niti ne, nenazadnje je v njem igral že lani, ko je izgubil proti Realu iz Madrida.

Tottenham je v domači ligi dvakrat izgubil proti Liverpoolu, a trener Mauricio Pochettino, ki bo najbrž imel na voljo tudi Harryja Kana, meni, da tisto ne bo nič vplivalo. Njegov kolega na Liverpoolovi klopi Jürgen Klopp bo zagotovo moral igrati brez Nabyja Keitaja.

Za Kloppa bo sicer to četrti evropski finale, leta 2013 je bil finalist lige prvakov z Borrusio Dortmund, lani z Liverpoolom, leta 2016 pa je z Liverpoolom izgubil finale evropske lige.

Posebno mesto bo v Madridu imela tudi Slovenija. Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin bo zmagovalcem podelil 73,5 centimetra visok in 7,5 kilograma težak pokal, že pred tem pa bodo red na igrišču vzpostavljali slovenski sodniki. Glavni bo prvič v finalu lige prvakov Skomina, pomagala mu bosta Jure Praprotnik in Robert Vukan.

loading...
Loading...