kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Loški dolini slavnosten sprejem zmagovalke teka okrog Everesta

Deli na:
V Loški dolini slavnosten sprejem zmagovalke teka okrog Everesta

Foto: Facebook

V Loški dolini so včeraj priredili sprejem za tekačico Andrejo Sterle Podobnik, zmagovalko ekstremnega ultramaratonskega teka "Everest Trail Race 2016".

Devetintridesetletnica  je v šestih dneh v pogorju najvišje gore na svetu pretekla 160 kilometrov in drugouvrščeno favoritinjo iz Velike Britanije, Jennifer Hill, ugnala za tri ure.

Slovenska ekstremna tekačica je s časom 30 ur in 53 minut osvojila sijajno deseto mesto v absolutni konkurenci. Absolutno in med moškimi je bil najboljši Nepalec Passang Lama (22:04:20).

"Če si sam svoj šef in imaš dobre sodelavce, moža in otroke, je z dobro organizacijo mogoče izpeljati tudi tako ekstremen podvig in doseči tako odličen rezultat," je po zmagoslavju za spletno stran Siol dejala Andreja Sterle Podobnik, ki je v šestih dneh v pogorju Himalaje pretekla 160 kilometrov, v zahtevnih visokogorskih razmerah pa premagala več kot 29 tisoč metrov višinske razlike.

Tekačica iz Starega trga pri Ložu je priznala, da ji je bilo najtežje na drugi etapi, ki ji je zaradi glavobola in slabosti povzročala največ težav. Začetek etape je bil na nadmorski višini 2000 metrov, ki so ji v vetrovnih razmerah in hudem mrazu sledili štirje kilometri spusta, nato pa 16 kilometrov hudega vzpona do višine 4200 metrov.