tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Londonu bo Dugonjić plaval za medaljo

Deli na:
V Londonu bo Dugonjić plaval za medaljo

Foto: Bobo

Pred plavalci na evropskem prvenstvu v Londonu je drugi tekmovalni dan. Vroče slovensko orožje je Damir Dugonjić, ki bo v finalu na 100 m prsno ob 19:42 nastopil s četrtim izidom polfinala. Hitrejši od njega so bili le Britanca Adam Peaty in Ross Murdoch ter Litovec Giderius Titenis.

Po uspešnem ponedeljku, ko je v finalu na 400 m mešano že nastopila Anja Klinar, Nastja Govejšek je na 50 m delfin dvakrat popravila slovenski rekord in bila 10., v polfinalu na 100 m prsno pa je nastopil tudi Peter John Stevens, se bo danes v polfinalu predstavila šesterica Slovencev.

Prvič bodo na letošnjem EP nastopili Anže Tavčar (Ljubljana) na 200 m prosto, Tjaša Vozel (Zvezda Kranj) na 100 m prsno, Tjaša Pintar (Gorenjska banka Radovljica) in novinka v članski vrsti Janja Šegel (Fužinar) na 100 m prosto ter mladi Mariborčan Grega Popović na 1500 m prosto. Po osebnem rekordu na 400-metrski razdalji v ponedeljek, bo na 1500 m prosto nastopil tudi Martin Bau, ki želi v Londonu potrditi normo za dokončni nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.