ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Magazin

V Kolumbiji našli špansko ladjo z bajnim zakladom zlata

Deli na:
V Kolumbiji našli špansko ladjo z bajnim zakladom zlata

Foto: Reuters

Pred obalo Kolumbije so našli potopljeno špansko galejo z zakladom zlata, srebra in dragih kamnov, ki bi bili lahko vredni več sto milijonov dolarjev, je danes sporočil kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos.

"Odlična novica! Našli smo galejo San Jose," je tvitnil Santos in napovedal, da naj bi več podrobnosti o najdbi razkrili danes na novinarski konferenci.

Ladjo je pred več kot 300 leti na dno poslala britanska mornarica. Potonila je leta 1708 pred pristaniščem Cartagena. Bila je del flote španskega kralja Filipa V in naj bi se borila proti Britancem v vojni za špansko nasledstvo. Zaklad na njej bi bil lahko vreden celo milijardo funtov, poroča britanski Guardian.

Galeja San Jose je sicer že dlje časa predmet spora med kolumbijsko vlado in ameriškimi lovci na potopljene zaklade v podjetju SSA, ki so že leta 1981 sporočili, da so našli razbitine ladje. A vse odtlej poteka pravna bitka z Bogoto, kdo je lastnik zaklada.

V začetku sta bila sicer kolumbijska država in SSA partnerja, ki naj bi si najdeni zaklad razdelila, a je nato vlada v Bogoti zahtevala, da bi moral zaklad pripasti Kolumbiji. Leta 2011 je temu pritrdilo tudi ameriško sodišče, še poroča Guardian.

loading...
Loading...