900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Franciji se začenja žensko nogometno SP

Deli na:
V Franciji se začenja žensko nogometno SP

Foto: Profimedia

Devet francoskih mest bo od danes do 7. julija gostilo osmo žensko nogometno svetovno prvenstvo. Branilke naslova so Američanke, ki jih stavnice ob gostiteljicah Francozinjah tudi tokrat postavljajo med glavne kandidatke za naslov prvakinj. Drevi ob 21. uri bo uvodna tekma v Parizu med Francijo in Južno Korejo.

Gostiteljice in Južnokorejke igrajo v skupini A, kjer sta še Norveška in Nigerija. V skupini B so Nemčija, Kitajska, Španija in Južnoafriška republika, skupino C sestavljajo Avstralija, Italija, Brazilija in Jamajka, v skupini D so Anglija, Škotska, Argentina in Japonska, v skupini E pa Kanada, Kamerun, Nova Zelandija in Nizozemska.

Iz vsake skupine v osmino finala napredujeta po prvi dve najboljši reprezentanci, ob njih pa še štiri najboljše tretjeuvrščene.

Tekme bodo v Lyonu, pariškem Parku princev, Nici, Montpellierju, Rennesu, Le Havru, Valenciennesu, Reimsu in Grenoblu. Finale bo v Lyonu.

Tokratne prvakinje bodo bogatejše za štiri milijone dolarjev, finalistke za 2,6 milijona, tretjeuvrščene za dva milijona, četrtouvrščene pa za 1,6 milijona. Za uvrstitev med petim in osmim mestom bodo ekipe prejele 1,45 milijona, od devetega do 16. mesta po milijon, od 17. do 24. mesta pa po 750.000 dolarjev.