zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Magazin

V Franciji se začenja žensko nogometno SP

Deli na:
V Franciji se začenja žensko nogometno SP

Foto: Profimedia

Devet francoskih mest bo od danes do 7. julija gostilo osmo žensko nogometno svetovno prvenstvo. Branilke naslova so Američanke, ki jih stavnice ob gostiteljicah Francozinjah tudi tokrat postavljajo med glavne kandidatke za naslov prvakinj. Drevi ob 21. uri bo uvodna tekma v Parizu med Francijo in Južno Korejo.

Gostiteljice in Južnokorejke igrajo v skupini A, kjer sta še Norveška in Nigerija. V skupini B so Nemčija, Kitajska, Španija in Južnoafriška republika, skupino C sestavljajo Avstralija, Italija, Brazilija in Jamajka, v skupini D so Anglija, Škotska, Argentina in Japonska, v skupini E pa Kanada, Kamerun, Nova Zelandija in Nizozemska.

Iz vsake skupine v osmino finala napredujeta po prvi dve najboljši reprezentanci, ob njih pa še štiri najboljše tretjeuvrščene.

Tekme bodo v Lyonu, pariškem Parku princev, Nici, Montpellierju, Rennesu, Le Havru, Valenciennesu, Reimsu in Grenoblu. Finale bo v Lyonu.

Tokratne prvakinje bodo bogatejše za štiri milijone dolarjev, finalistke za 2,6 milijona, tretjeuvrščene za dva milijona, četrtouvrščene pa za 1,6 milijona. Za uvrstitev med petim in osmim mestom bodo ekipe prejele 1,45 milijona, od devetega do 16. mesta po milijon, od 17. do 24. mesta pa po 750.000 dolarjev.

Loading...