porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

V Franciji se začenja žensko nogometno SP

Deli na:
V Franciji se začenja žensko nogometno SP

Foto: Profimedia

Devet francoskih mest bo od danes do 7. julija gostilo osmo žensko nogometno svetovno prvenstvo. Branilke naslova so Američanke, ki jih stavnice ob gostiteljicah Francozinjah tudi tokrat postavljajo med glavne kandidatke za naslov prvakinj. Drevi ob 21. uri bo uvodna tekma v Parizu med Francijo in Južno Korejo.

Gostiteljice in Južnokorejke igrajo v skupini A, kjer sta še Norveška in Nigerija. V skupini B so Nemčija, Kitajska, Španija in Južnoafriška republika, skupino C sestavljajo Avstralija, Italija, Brazilija in Jamajka, v skupini D so Anglija, Škotska, Argentina in Japonska, v skupini E pa Kanada, Kamerun, Nova Zelandija in Nizozemska.

Iz vsake skupine v osmino finala napredujeta po prvi dve najboljši reprezentanci, ob njih pa še štiri najboljše tretjeuvrščene.

Tekme bodo v Lyonu, pariškem Parku princev, Nici, Montpellierju, Rennesu, Le Havru, Valenciennesu, Reimsu in Grenoblu. Finale bo v Lyonu.

Tokratne prvakinje bodo bogatejše za štiri milijone dolarjev, finalistke za 2,6 milijona, tretjeuvrščene za dva milijona, četrtouvrščene pa za 1,6 milijona. Za uvrstitev med petim in osmim mestom bodo ekipe prejele 1,45 milijona, od devetega do 16. mesta po milijon, od 17. do 24. mesta pa po 750.000 dolarjev.

loading...
Loading...