Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Džakarti ponujajo 1,5 dolarja za vsako ujeto podgano

Deli na:
V Džakarti ponujajo 1,5 dolarja za vsako ujeto podgano

Foto: Arhiv Reporterja

V indonezijski prestolnici Džakarti, enemu najbolj onesnaženih in naseljenih mest sveta, so se odločili za zanimiv pristop, kako očistiti ulice golazni. Vsak prebivalec bo za ujeto podgano dobil 1,5 ameriškega dolarja.

Oblasti v Džakarti upajo, da bodo s tem z ulic spravili okoli 10 milijonov podgan, ki so predvsem v delih mesta, kjer se kopičijo smeti, in v revnejših barakarskih naseljih.

"Tu je veliko podgan, in to velikih. Za vsako bomo plačali 20.000 rupij (1,5 dolarja)," je povedal namestnik guvernerja Džakarte Saiful Hidayat.

Hidayat sicer ni razložil, kako naj prebivalci lovijo podgane in če naj bodo mrve ali žive. "Če je možno, prosim, ne uporabljate pušk. Če zgrešite strel, lahko naboj zadene druge ljudi."

Ujete podgane bodo predali lokalnim uradnikom, ki bodo prebivalce izplačali, živali pa predali sanitarni agenciji, ki bo poskrbela za pokop, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vendar pa ni nujno, da bo načrt oblasti v Džakarti deloval. Podoben sistem so uvedli v vietnamski prestolnici Hanoi, ko je bila ta še francoska kolonija. Lovilci podgan so živalim v veliko primerih le odrezali rep, s katerim so prišli po nagrado, živali pa so izpustili na prostost, kjer so se se množile naprej.