11-tv-ambienti-voditelj Dobra karma

Boštjanu Romihu denar kar priteka - in vedno mu ...

pištola, streljanje Svet24.si

Streljanje v Mostah, nastradal 32-letnik

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

kontrola, občine, bled, koronavirus Svet24.si

Kacin o morebitnem "turističnem" prilivu ...

Zdravko Počivalšek Necenzurirano

Nova zgodba, novi sumi pri poslih z maskami

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Takšna je slovenska pevka mesec in pol po porodu

Magazin

V Berlinu načrtujejo muzej interneta

Deli na:
V Berlinu načrtujejo muzej interneta

Foto: Reuters

V Berlinu nameravajo zbrati sredstva za ustanovitev muzeja, v katerem bi bila dokumentirana zgodovina interneta. Predstaviti želijo vizijo začetnikov medmrežja, njihove zamisli in dosežke tega medija do danes.

Ekipa, ki načrtuje muzej, že išče prostor za uresničitev svoje zamisli. Najti želijo 1000 kvadratnih metrov v središču nemške prestolnice.

"Razvijajoči se internet in digitalizacija družbe sta postala stalnica vsakdanjika, našega družbenega okolja in podlaga za zaslužek številnim ljudem," je povedal eden od pobudnikov projekta Paul Rasheja. Dodal je, da je medmrežje poleg tiska, avtomobilov in drugih izumov spremenilo naša življenja za vedno.

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da so se v želji po pridobitvi sredstev prijavili na nemški spletni portal za množično financiranje Startnext, nadejajo pa se tudi podpore vodilnih nemških podjetij za informacijsko tehnologijo.

Muzej se bo osredotočil na vizionarje, ki so od 17. stoletja naprej zagotavljali intelektualno podlago za razvoj medmrežja, računalniško revolucijo v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja ter na svetovni splet in prve internetne naprave. Predstavil bo tudi različne načine vdiranja v računalniške sisteme in mobilne naprave, hkrati pa obiskovalce seznanil z zaščito podatkov in svobodo na internetu.

Pobudniki projekta trdijo, da bodo za postavitev muzeja potrebovali okoli 600.000 evrov. V muzeju, ki ga bodo predvidoma odprli prihodnje leto, pričakujejo najmanj 30.000 obiskovalcev letno.

Ponujal bo tudi prostor za posebne razstave, kot so predstavitve digitalne umetnosti. Rasheja zatrjuje, da bodo interaktivne razstave ponujale zelo kakovostne avdiovizualne vsebine.

Podporo muzeju je že ponudil berlinski oblikovalski studio onformative.

loading...
Loading...