viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

nuša Njena.si

Kmetija: Nuša pred šovom oklestila kilograme

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uzbekistanski pevki prepovedali nastopanje: njeno nošenje legic in visokih pet naj bi "žalilo gledalce"

Deli na:
Uzbekistanski pevki prepovedali nastopanje: njeno nošenje legic in visokih pet naj bi "žalilo gledalce"

Uzbekistanska pevka Kaniza - Foto: Facebook

V avtoritarnem Uzbekistanu so eni od tamkaj priljubljenih pevk z imenom Kaniza začasno prepovedali nastopanje, ko je po spletu zaokrožil videoposnetek, na katerem pevka nastopa v škornjih z visoko peto, legicah bež barve ter preveliki srajci.

Umetniki lahko v Uzbekistanu v osrednji Aziji nastopajo le z dovoljenjem vlade, ki se sooča s kritikami, da kljub nekaterim reformam, še vedno omejuje temeljne svoboščine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pevka Kaniza je nedavno na družbenih omrežjih objavila videoposnetke, v katerih se obnaša nespodobno, kar je v nasprotju z etiko obnašanja, spodbuja nemoralne ideje in žali gledalce," je utemeljila vladna ustanova Uzbekconzert, pristojna za izdajanje licenc.


Na uzbekistanskem ministrstvu za kulturo so za AFP pojasnili, da je začasna prepoved pevki "enomesečno opozorilo, pevka, pa bo lahko v tem času razmislila in sprejela prave sklepe". Ob tem so na ministrstvu dodali, da če bo pevka po mesecu dni povedala, da je razumela in bo obljubila, da ne bo več objavljala tovrstnih videoposnetkov, bodo obravnavali njeno prošnjo za ponovno licenco. Pevkin agent je povedal, da je pevka "preprosto zapela dve pesmi na odprtju restavracije".

Uzbekistanski predsednik Šavkat Mirzijojev, ki je prišel na oblast leta 2016, je v državi zagnal reforme, ki si jih v obdobju njegovega predhodnika, zloglasnega kršitelja človekovih pravic Islama Karimova v tej nekdanji sovjetski republiki, ni bilo mogoče predstavljati. Kljub temu sedanja uzbekistanska vlada ostaja avtoritarna in omejuje svobodo izražanja, še navaja AFP.