Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uzbekistanski pevki prepovedali nastopanje: njeno nošenje legic in visokih pet naj bi "žalilo gledalce"

Deli na:
Uzbekistanski pevki prepovedali nastopanje: njeno nošenje legic in visokih pet naj bi "žalilo gledalce"

Uzbekistanska pevka Kaniza - Foto: Facebook

V avtoritarnem Uzbekistanu so eni od tamkaj priljubljenih pevk z imenom Kaniza začasno prepovedali nastopanje, ko je po spletu zaokrožil videoposnetek, na katerem pevka nastopa v škornjih z visoko peto, legicah bež barve ter preveliki srajci.

Umetniki lahko v Uzbekistanu v osrednji Aziji nastopajo le z dovoljenjem vlade, ki se sooča s kritikami, da kljub nekaterim reformam, še vedno omejuje temeljne svoboščine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pevka Kaniza je nedavno na družbenih omrežjih objavila videoposnetke, v katerih se obnaša nespodobno, kar je v nasprotju z etiko obnašanja, spodbuja nemoralne ideje in žali gledalce," je utemeljila vladna ustanova Uzbekconzert, pristojna za izdajanje licenc.


Na uzbekistanskem ministrstvu za kulturo so za AFP pojasnili, da je začasna prepoved pevki "enomesečno opozorilo, pevka, pa bo lahko v tem času razmislila in sprejela prave sklepe". Ob tem so na ministrstvu dodali, da če bo pevka po mesecu dni povedala, da je razumela in bo obljubila, da ne bo več objavljala tovrstnih videoposnetkov, bodo obravnavali njeno prošnjo za ponovno licenco. Pevkin agent je povedal, da je pevka "preprosto zapela dve pesmi na odprtju restavracije".

Uzbekistanski predsednik Šavkat Mirzijojev, ki je prišel na oblast leta 2016, je v državi zagnal reforme, ki si jih v obdobju njegovega predhodnika, zloglasnega kršitelja človekovih pravic Islama Karimova v tej nekdanji sovjetski republiki, ni bilo mogoče predstavljati. Kljub temu sedanja uzbekistanska vlada ostaja avtoritarna in omejuje svobodo izražanja, še navaja AFP.