pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uvodne tekme brez presenečenj, Oblak ubranil enajstmetrovko

Deli na:
Uvodne tekme brez presenečenj, Oblak ubranil enajstmetrovko

Foto: Getty Images

Najboljši evropski nogometni klubi so odprli letošnjo ligo prvakov. Prve tekme v skupinah A do D niso postregle s presenečenji, favoriti so opravili svoje delo. Uspešen je bil tudi lanski finalist Atletico iz Madrida, ki je na gostovanju v Eindhovnu z 1:0 premagal PSV, veliko zaslug za to pa ima slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak.

Škofjeločan je namreč ob koncu prvega polčasa ubranil najstrožjo kazen Mehičanu Andresu Gauardadu, kar pa ni bila edina njegova obramba, saj so bili predvsem v drugem delu Nizozemci nevarnejši. Gol za Madridčane je v 43. minuti dosegel Saul Niguez, ki je bil v drugem poskusu uspešen iz polvoljeja.

V drugi tekmi skupine D je Bayern v Münchnu s 5:0 premagal Rostov, v prvem polčasu sta bila strelca golov Poljak Robert Lewandowski in Thomas Müller, v nadaljevanju je bil dvakrat uspešen Joshua Kimmich, enkrat pa Španec Juan Bernat.

V skupini C je Barcelona s pol moči s 7:0 ugnala Celtic iz Glasgowa. Lionel Messi je že v tretji minuti izkoristil lepo podajo Neymarja, južnoameriški dvojec je udaril tudi v 27. minuti, spet je bil strelec Argentinec. Gosti so svojo priložnost zapravili v 24. minuti, ko je nemški vratar Marc-Andre ter Stegen zaustavil strel Mousse Dembeleja iz enajstmetrovke. Španski prvaki so tekmo dokončno rešili na začetku drugega dela, ko je Neymar mojstrsko izvedel prosti strel. Z vodstvom 3:0 pa se zvezdniki Barcelone niso zadovoljili, po podaji Neymarja je Andres Iniesta povišel na 4:0, že nekaj trenutkov pozneje pa je lepo asistenco Luisa Suareza za svoj tretji gol izkoristil Messi. Suarez je mojstrsko povišal na 6:0, tudi pri tem golu je bil podajalec Neymar, Urugvajec pa je postavil tudi končni izid.

V isti skupini bi morala biti na sporedu tudi tekma med Manchester Cityjem in Borussio Mönchengladbach, a prireditelji so jo morali prestaviti za 24 ur. Da jo bodo odigrali v sredo, je kriv močan naliv, ki je zmotil že tekmo mladinske lige prvakov med istima kluboma, v nadaljevanju večera pa dež ni ponehal.

Še prej kot Messi v Barceloni se je na tekmi skupine A med Paris St. Germainom in Arsenalom med strelce vpisal Urugvajec Edinson Cavani. Njegov gol v prvi minuti pa ni zadostoval za zmago, saj so Londončani prek Čilenca Alexisa Sancheza izenačili v 78. minuti.

Drugega slovenskega predstavnika v ligi Andraža Šporarja v drugi tekmi skupine A ni bilo niti na klopi Basla, njegova ekipa pa ni uspela ugnati nekdanjega kluba Romana Bezjaka, bolgarski Ludogorec. Glede na to, da so Bolgari z golom Brazilca Jonathan Cafuja dolgo časa vodili, so lahko Švicarji zadovoljni tudi s točko, ki jo jim je v 80. minuti zagotovil Renato Steffen.

V skupini B je Benfica doma z golom Argentinca Franca Cervija vse do 90. minute vodila proti Bešiktašu, a je Turkom z izenačujočim golom veselje prinesel Brazilec Anderson Talisca, Napoli pa je po zaostanku z 0:1 z dvema goloma Poljaka Arkadiusza Milika v gosteh strl Dinamo Kijev.