Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uporniška beloruska atletinja Timanovska bi nastopala za Poljsko

Deli na:
Uporniška beloruska atletinja Timanovska bi nastopala za Poljsko

Kristina Timanovska - Foto: Profimedia

Beloruska atletinja Kristina Timanovska, ki se je uprla domnevni prisilni vrnitvi v domovino z olimpijskih iger v Tokiu in je poiskala pomoč Mednarodnega olimpijskega komiteja, želi po prejemu humanitarnega azila nastopati za Poljsko, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

V intervjuju za rusko televizijsko postajo RBK, ki je bil predvajan v sredo pozno zvečer, je Timanovska dejala, da lahko sprememba športnega državljanstva traja tri leta. Vseeno upa, da bo njena vloga odobrena hitreje.

Ministrstvo za kulturo, narodno dediščino in šport je atletinji že ponudilo možnost, da nadaljuje svojo športno pot na Poljskem. Pridružila se je tudi športni ekipi Orlen, za katero nastopajo številni uspešni domači atleti in atletinje ter vključuje dobitnike olimpijskih kolajn iz Tokia, piše PAP.

"Zdaj bomo poskušali spremeniti moje športno državljanstvo, da bom lahko tekmovala za poljsko reprezentanco," je dejala. "Odločila sem se ostati na Poljskem in tekmovati za poljsko reprezentanco," je še dodala 24-letnica.

Timanovska je od 4. avgusta na Poljskem, k njej pa je prišel tudi mož, ki je prav tako dobil humanitarni azil.

Timanovska je pred dnevi izrazila tudi željo po prodaji svoje srebrne kolajne, ki jo je osvojila na evropskih igrah 2019 v svoji domovini. S tem želi podpreti športnike iz Belorusije, ki so bili podvrženi represiji, potem ko je po predsedniških volitvah 9. avgusta lani številne beloruske športnike prizadelo množično nasilje avtoritarnega režima.