vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

charlotte Odkrito.si

Tega Kate Middleton ne sme narediti!

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Umrlo je "zlato dekle" Betty White

Deli na:
Umrlo je "zlato dekle" Betty White

Betty White - Foto: instagram

V starosti 99 let je umrla ameriška televizijska igralka Betty White. Igralka in komičarka, ki bo milijonom gledalcev najbolj ostala v spominu po vlogi Rose v legendarni televizijski seriji Zlata dekleta, bi 17. januarja praznovala stoti rojstni dan.

Whitova se je poslovila v noči na petek na svojem domu v Kaliforniji, po navedbah nemške tiskovne agencije dpa poročata ameriški reviji People in Deadline, ki se sklicujeta na menedžerja Jeffa Witjasa.

Whitova, rojena leta 1922 v ameriški zvezni državi Illinois, je najbolj znana po vlogi naivne vdove Rose Nylund v seriji o štirih starejših damah v skupnem gospodinjstvu Zlata dekleta. V ZDA so jo začeli predvajati leta 1985.


Toda kariero je začela že veliko pred tem. Takoj po koncu srednje šole je v poznih 30. in 40. letih prejšnjega stoletja dobila prve vloge na televiziji in v gledališču, pozneje je nastopala predvsem v pogovornih oddajah. Tudi po koncu snemanja serije Zlata dekleta je še dobivala filmske in televizijske vloge.

Foto: Movie archives - Štiri penzionistke, ki živijo skupaj, na sončni Floridi. Osnova za izjemno uspešno serijo "Zlata dekleta" (Golden Girls).

Whitova, ki je bila trikrat poročena in ni imela otrok, je delala tudi kot producentka. Za svoje delo je prejela pet nagrad emmy ter številna druga priznanja, vpisana je tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Njene tri kolegice iz serije Zlata dekleta so medtem že umrle: Estelle Getty leta 2008 v starosti 84 let, leto pozneje Beatrice Arthur v starosti 86 let in junija 2010 v starosti 76 let Rue McClanahan.

Za darilo za stoti rojstni dan 17. januarja bi morala dobiti svojo lastno televizijsko oddajo. V njej bi ji morali čestitati zvezdniki, kot so Ryan Reynolds, Robert Redford in Jennifer Love Hewitt, so poročali ameriški mediji.