Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Umrla je Marie Fredriksson, pevka skupine Roxette

Deli na:
Umrla je Marie Fredriksson, pevka skupine Roxette

Marie Fredriksson med koncertom Roxette leta 2015, ko je zaradi šibkega zdravja med nastopi večinoma že sedela. - Foto: Profimedia

V starosti 61 let je umrla Marie Fredriksson, pevka švedskega pop rock dua Roxette, znanega po pesmih, kot so Listen to Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride in The Look. Umrla je v ponedeljek po dolgotrajni bolezni, poroča spletna različica časnika Mirror.

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je odšla ena največjih in najbolj priljubljenih umetnic. Marie Fredriksson je umrla 9. decembra zjutraj za posledicami dolgotrajne bolezni," je družina zapisala v izjavi. Za seboj je pustila moža Mikaela Bolyosa in dva otroka. Pokopali jo bodo v najožji družini.

Pevki so leta 2002, ko je omedlela na domu, diagnosticirali možganski tumor. Zdravniki so jo opozorili, da ima zgolj 20-odstotno možnost preživetja, a je po dolgem in napornem poteku zdravljenja uspela okrevati.

Ko se je Marie Fredriksson spopadala z zdravstvenimi težavami, ki so nastale kot posledica radioaktivnega sevanja pri njenem zdravljenju, duo ni nastopal. Z Roxette se je ponovno združila in podala na turnejo leta 2011. Nastopila sta tudi na švedskih kraljevih porokah - princese Viktorije leta 2010 in princese Madeleine leta 2013.


Glasbi se je morala odpovedati leta 2016, ko so ji zdravniki povedali, da ne bo več mogla nastopati in snemati.



Kot je zapisal Mirror, se zdi, da se je v svoji avtobiografiji The Love Of Life iz leta 2015 sprijaznila s svojim zdravstvenim stanjem. "Končno se zdi, da sem se sprijaznila z radiacijsko poškodbo, s katero moram živeti. Tako se je izšlo," je zapisala.

Švedska pop zvezdnica je Roxette ustanovila leta 1986 s kitaristom Perom Gessiejem. "Bila je neverjetna. Ne vem, koliko koncertov sva izvedla v zadnjih petih letih, in to je bilo v celoti mogoče zgolj zaradi njene energije," je leta 2018 dejal Gessie.

Duo je izdal deset plošč, med njegovimi prepoznavnimi skladbami pa sta tudi Dangerous in Fading Like a Flower. Po svetu sta prodala okrog 75 milijonov plošč.