Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Umrl nekdanji trener Tine Maze: Vale, pogrešali te bomo, sporoča šampionka

Deli na:
Umrl nekdanji trener Tine Maze: Vale, pogrešali te bomo, sporoča šampionka

Valerio Ghirardi in Tina Maze - Foto: Twitter

V 59. letu starosti je umrl italijanski smučarski trener Valerio Ghirardi, ki je močan pečat pustil tudi v taboru najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze, je danes objavil slovenski portal Sportal. "Vale, pogrešali te bomo," je na Twitterju zapisala Mazetova.

Ghirardi je Tini Maze kot trener v Team to aMaze pomagal v zadnjih poglavjih njene zelo uspešne tekmovalne kariere. Umrl je za posledicami raka.

Pred prihodom v tabor najuspešnejše slovenske alpske smučarke leta 2014 je deloval v italijanski paraolimpijski reprezentanci, pred tem pa se je uveljavil v smučarskem svetu.

Deloval je v Španiji, kjer je bila njegova varovanka Carolina Ruiz Castillo, največji pečat pa je pustil na Apeninskem polotoku, kjer je bil trener ženske ekipe za hitri disciplini. Najbolj ga je zaznamovalo sodelovanje z nekdanjo svetovno prvakinjo Isolde Kostner.

S samostojno ekipo slovenske šampionke, kjer so pred tem na mestu Massijevega trenerskega pomočnika delovali Jure Hafner, Livio Magoni, Walter Ronconi in Mauro Pini, je sodeloval od pomladi 2014 do konca njene kariere.

V tem obdobju je Mazejeva med drugim postala svetovna prvakinja v smuku in kombinaciji ter podprvakinja v superveleslalomu. Blestela je tudi v svetovnem pokalu, kjer je po bitki z Avstrijsko Anno Veith (tedaj še Fenninger) v Meribelu izgubila boj za drugi veliki kristalni globus.