901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Umrl je Keith Flint, pevec skupine The Prodigy

Deli na:
Umrl je Keith Flint, pevec skupine The Prodigy

Keith Flint - Foto: Profimedia

V starosti 49 let je umrl Keith Flint, pevec britanske elektropunk zasedbe The Prodigy, poročajo tuji mediji.

Na svojem domu v Essexu je umrl Keith Flint, pevec in frontman elektropunk zasedbe The Prodigy, poročajo tuji mediji. Policija glasbenikove smrti ne obravnava kot sumljive. The Prodigy so v sporočilu na Facebooku potrdili pevčevo smrt ter zapisali, da je bil Flint "pionir, inovator in resnična legenda".

Flinta so brez znakov življenja na njegovem domu našli danes zjutraj. Na spletnih omrežjih se na novico o njegovi smrti odzivajo številni oboževalci in glasbeniki. Član The Chemical Brothers Ed Simons je zapisal, da je bil veliki mož, ki ga je bilo vselej super imeti v bližini, DJ Jo Whiley pa ga je označil za ikoničnega frontmana in resnično prisrčnega človeka, je povzel britanski BBC.

Glasba The Prodigy slovi kot hitra in divja zmes elektronike, drum'n'bassa in punka, podobo zasedbe pa je zelo zaznamoval prav Flint kot frontman z neusahljivo energijo ter znamenito živahno barvno pričesko. Zasedbi je svetovno prepoznavnost prinesel album Music for the Jilted Generation iz leta 1994, z uspešnicami kot sta Voodoo People ter No Good (Start the Dance), njihov album The Fat of the Land (1997), ki velja za kultnega, pa je vključeval uspešnice Firestarter, Breathe in Smack My Bitch Up.

Poleg Flinta sta jedro The Prodigy tvorila še klaviaturist in tekstopisec Liam Howlett ter Keith Palmer, bolje znan kot Maxim. Skupno so The Prodigy doslej izdali sedem studijskih albumov, zadnji je bil lanski No Tourists.