dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

mario-carciella-rega, finnegan-lee-elder Odkrito.si

Ameriška najstnika doživljenjsko v italijanskem ...

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Magazin

Ukrajinski navijači brez Eura 2016?

Deli na:
Ukrajinski navijači brez Eura 2016?

Foto: Getty Images

Ukrajinski nogometni navdušenci, ki bi radi na bližajočem evropskem prvenstvu spodbujali svojo reprezentanco, imajo ogromne težave s pridobivanjem viz za vstop v Francijo. Vmešal se je celo predsednik Ukrajine Petro Porošenko, ki je francoskega kolega Francoisa Hollanda pozval k ukrepanju.

Pred francosko ambasado v Kijevu se je zbralo približno deset navijačev, ki so protestirali proti strogim proceduram pri pridobivanju viz. Težave naj bi imelo nekaj sto ukrajinskih športnih privržencev, med njimi tudi osemletni deček, Volodimir Bobenčik, strastni podpornik nogometne reprezentance, s katero tudi večkrat vadi.

Prost pretok blaga in ljudi v evropski prostor je bila ena od obljub prozahodne ukrajinske politike, ki je 2014 prevzela oblast. Letos aprila je Evropska komisija predlagala kratkoročne vize za prebivalce Ukrajine z biometričnimi potnimi listi, ki pa jih morajo članice EU še potrditi.

Ukrajina, ki si je mesto na evropskem prvenstvu zagotovila v dodatnih tekmah s Slovenijo, bo na Euro 2016 igrala v skupini z Nemčijo, Poljsko in Severno Irsko. Prva tekma jo čaka že v nedeljo v Lillu proti Nemčiji.

Loading...