profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ukrajinski navijači brez Eura 2016?

Deli na:
Ukrajinski navijači brez Eura 2016?

Foto: Getty Images

Ukrajinski nogometni navdušenci, ki bi radi na bližajočem evropskem prvenstvu spodbujali svojo reprezentanco, imajo ogromne težave s pridobivanjem viz za vstop v Francijo. Vmešal se je celo predsednik Ukrajine Petro Porošenko, ki je francoskega kolega Francoisa Hollanda pozval k ukrepanju.

Pred francosko ambasado v Kijevu se je zbralo približno deset navijačev, ki so protestirali proti strogim proceduram pri pridobivanju viz. Težave naj bi imelo nekaj sto ukrajinskih športnih privržencev, med njimi tudi osemletni deček, Volodimir Bobenčik, strastni podpornik nogometne reprezentance, s katero tudi večkrat vadi.

Prost pretok blaga in ljudi v evropski prostor je bila ena od obljub prozahodne ukrajinske politike, ki je 2014 prevzela oblast. Letos aprila je Evropska komisija predlagala kratkoročne vize za prebivalce Ukrajine z biometričnimi potnimi listi, ki pa jih morajo članice EU še potrditi.

Ukrajina, ki si je mesto na evropskem prvenstvu zagotovila v dodatnih tekmah s Slovenijo, bo na Euro 2016 igrala v skupini z Nemčijo, Poljsko in Severno Irsko. Prva tekma jo čaka že v nedeljo v Lillu proti Nemčiji.