mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Twitter v omejitev 140 znakov ne bo več štel spletnih povezav in uporabniških imen

Deli na:
Twitter v omejitev 140 znakov ne bo več štel spletnih povezav in uporabniških imen

Foto: Arhiv Reporterja

Vodstvo priljubljenega družbenega omrežja Twitter je včeraj napovedalo, da se v omejitev 140 znakov v eni objavi oz. tvitu kmalu ne bo več štelo spletnih povezav in uporabniških imen. "V naslednjih mesecih bomo naredili nekaj sprememb, da bi poenostavili tvite, tudi v smeri, kaj se bo štelo v omejitev 140 znakov," je sporočilo vodstvo Twitterja.

Do napovedi o novostih prihaja, ko se to podjetje s sedežem v San Franciscu sooča z vse večjim pritiskom delničarjev, da poveča število uporabnikov, ki že nekaj časa ostaja na bolj ali manj enaki ravni okoli 310 milijonov. Novosti naj bi zdaj to popravile.

Med največjimi novosti bo zagotovo ta, da se v omejitev 140 znakov, kolikor je lahko dolg en tvit, ne bodo več štela uporabniška imena drugih uporabnikov, torej @uporabnik, pa tudi spletne povezave za različne priponke, od fotografij, kratkih videoposnetkov in anket. Tako bo ostalo več prostora za besede, medtem ko se bo zlasti pri odgovorih zagotovilo, da jih bo deležna celotna skupina prejemnikov.

Omejitev 140 znakov za en tvit izvira od samega začetka Twitterja v letu 2006, temeljila pa je na omejitvi 160 znakov za eno sporočilo SMS. Zaradi kratkosti so tviti tudi tako priljubljeni med uporabniki.

Lani so se začele širiti govorice, da bi omejitev lahko podaljšali celo do 10.000 znakov, a je soustanovitelj Twitterja Jack Dorsey marca to zanikal in zatrdil, da omejitev 140 znakov ostaja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.