vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

blaz svab Njena.si

Kakšen avto ima Modrijan Blaž Švab?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Twin Peaks po 25 letih znova na malih ekranih

Deli na:
Twin Peaks po 25 letih znova na malih ekranih

Ameriška kabelska televizija Showtime je objavila napovednik za TV serijo Davida Lyncha Twin Peaks, v 90. letih zelo priljubljene nadaljevanke.

na najbolj težko pričakovanih televizijskih serij v zadnjem desetletju bo prvič na sporedu 21. maja. Napovednik prikazuje agenta FBI Daleu Cooperja, ki ga tudi tokrat upodablja Kyle MacLachlan.

"Agent FBI Dale Cooper... 25 let, sedem mesecev in tri dni pozneje," se je glasil tvit ameriške televizije, ki ga je pospremila s 30 sekund dolgim napovednikom. Ta med drugim prikazuje sloviti znak mesta "Welcome to Twin Peaks", piše francoska tiskovna agencija AFP.

Večina igralske zasedbe bo ista kot je bila pred četrt stoletja, enaka bo tudi zgodba, v središču katere bo tudi tokrat umor priljubljene študentke Laure Palmer. Pod celotno serijo se bo kot režiser podpisal Lynch, ki je režiral že nadaljevanko v 90. letih minulega stoletja.

Serijo bo uvedla dvourna premiera, ki ji bodo sledila nadaljevanja v skupni dolžini 18 ur. Zaenkrat je predvidena le ena sezona serije.

Novi projekt je v preteklosti naletel na precej ovir, med drugim se je vmes od sodelovanja poslovil sam Lynch. Serija naj bi po prvih napovedih na male ekrane prišla že v letu 2016, ob 25-letnici od nastanka serije, vendar se je zaradi različnih težav začetek predvajanja premaknil v letošnje leto.

Twin Peaks je leta 1991 prejel zlati globus za najboljšo dramsko TV serijo, MacLachlan pa je osvojil nagrado za najboljšega igralca. Lynch je leta 1992 posnel tudi film Twin Peaks: Ogenj hodi z menoj kot predzgodbo nadaljevanke Twin Peaks.