favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Trumpovih" drsališč v New Yorku še ne bodo zaprli

Deli na:
"Trumpovih" drsališč v New Yorku še ne bodo zaprli

Newyorški župan Bill de Blasio - Foto: Reuters

Newyorški župan Bill de Blasio je po vdoru privržencev bivšega predsednika Donalda Trumpa v ameriški kongres 6. januarja napovedal prekinitev pogodbe s Trumpovim podjetjem za upravljanje dveh drsališč v Centralnem parku. Zaradi pritožb uporabnikov je v nedeljo odločitev preklical do konca zimske sezone.

Napovedano zaprtje drsališč je razburilo Newyorčane. Priljubljeni drsališči Lasker in Wollman uporabljajo številni rekreativni drsalci, otroci in lokalni športniki za hokejske tekme.

"Newyorški otroci si letos zaslužijo ves čas na ledu, ki ga lahko. Drsališči Wollman in Lasker bosta ostali odprti pod sedanjo upravo še nekaj tednov do konca sezone. Vendar naj si nihče ne domišlja, da bomo v prihodnje še kaj poslovali s Trumpovim podjetjem. Vzpodbujanje k vstaji ne bo nikoli pozabljeno," je ob tem sporočil tiskovni predstavnik župana Bill Neidhart.

Trumpov sin Eric se je mestu zahvalil za odločitev, ki je razveselila newyorške družine in 250 zaposlenih.

"To je svetel trenutek za New York in prosim, da se zavedate, kako to cenimo. Veselim se, da se vam bom zahvalil tudi osebno," je tvitnil Eric Trump.

Trumpa je zaradi vzpodbujanja k uporu in napadu na kongres poleg zgodovinske ustavne obtožbe po kateri so ga republikanski senatorji znova oprostili krivde doletelo več gospodarskih in drugih sankcij po ZDA.

New York, Trumpovo rojstno mest, se je odločilo, da z njim poslovno ne bo več sodelovalo. Župan mu je poleg drsališč napovedal tudi prekinitev pogodbe za upravljanje z igriščem za golf v Bronxu in vrtiljakom v Centralnem parku.