900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Trump zbiratelju ni poslal podpisane fotografije, dokler ni dobil dolarja za znamko

Deli na:
Trump zbiratelju ni poslal podpisane fotografije, dokler ni dobil dolarja za znamko

Marjan Žitnik, zbiratelj fotografij in podpisov svetovno znanih osebnosti. - Foto: Primož Lavre

Za zbirateljstvo niso dovolj želje, navdušenje in strast, treba je imeti tudi občutek za sistematiko, predvsem pa veliko potrpežljivosti. Vse to ima Marjan Žitnik, zbiratelj fotografij in podpisov svetovno znanih osebnosti, glasbenikov, igralcev, športnikov, poslovnežev, voditeljev in politikov.

V desetletjih vestnega zbiranja je poslal  goro pisem slavnim osebnostim na njihove domače naslove na vseh kontinentih sveta. Mnogi so se odzvali, mnogi ne, bili so tudi taki, pri katerih bi veljalo zapisati pripombo čez sedem laških let. A kdor potrpežljivo čaka, tako kot Marjan, tudi dočaka, seveda ne vedno.
 
Doslej je prejel 1370 pisem, pozitivnih, v katerih je prejel vse, kar si je želel, je 1099: »Zame je pozitivno, če dobim sliko s podpisom in lepimi željami.« Odpisalo mu je 381 žensk in 685 moških: »Pravzaprav pišem pogosteje moškim, saj jih je več med politiki in športniki.« Iz ZDA je prejel 346 odgovorov, iz  Velike Britanije, od koder mu je med drugim fotografijo s šaljivim pripisom poslal svetovno znani komik Rowan Atkinson, znan kot  Mister Bean, jih je bilo 132. Z različnih kontinentov je prejel še na desetine pisem, iz Slovenije mu jih je bilo poslanih 347.


Kdo mu je odgovoril v 84 dneh, kdo po štirih letih in kdo šele po sedmih? Kaj se je zgodilo z divo Gino Lollobrigido in kolikokrat ji je Marjan poslal pismo?

Komu velja zahvala, da se je v njemu znova prebudila strast po zbiranju slavnih fotografij in podpisov?


Kakšna je bila posebna zgodba z  Donaldom Trumpom? Marjan je namreč prejel njegovo fotografijo v velikosti fotografije z osebne izkaznice in s podpisom v zlati barvi.

Kdo vse izmed svetovnih voditeljev, ameriških predsednikov mu je poslal pozdrave s fotografijo in kaj je prejel iz monaškega, belgijskega, britanskega in švedskega  dvora? Zakaj je razmišljal, da bi pisal Harryju?

Kdo je želel ugoditi njegovim željam  in kdo vse mu je ob pismih poslal drobna darila?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24