Revija Reporter
Magazin

Trump za 375 milijonov dolarjev prodaja svoj hotel v Washingtonu

STA
1 373

16. nov. 2021 7:36 Osveženo: 7:38 / 16. 11. 2021

Deli na:

Trumpov hotel v Washingtonu

trumphotels.com

Wall Street Journal poroča, da je investicijsko podjetje iz Miamija CGI Merchant Group pripravljeno odkupiti pravice do najema Trumpovega hotela v Washingtonu za 375 milijonov dolarjev. Gre za zgodovinsko zaščiteno poslopje nekdanje pošte nedaleč od Bele hiše, ki jo je Trumpova organizacija najela od zvezne vlade.

Hotel je v zadnjih letih postal priljubljeno zbirališče Trumpovih privržencev in tujih gostov, ki so želeli dobro sodelovanje z nekdanjo vlado ZDA. Odbor za vladni nadzor in reforme predstavniškega doma ameriškega kongresa je v oktobru poročal, da je hotel v štirih letih Trumpovega predsedovanja dobil za 3,7 milijona dolarjev plačil od tujih držav za skupaj 7400 nočitev.

Trump je povedal, da je z najemom hotela zaslužil več kot 150 milijonov dolarjev, odbor pa je ugotovil, da je ustvaril za 70 milijonov dolarjev izgube.

Kot še poroča Wall Street Journal, bo CGI s hotela odstranil Trumpovo ime in je s podjetjem Hilton Worldwide sklenil dogovor o upravljanju hotela s strani hčerinske družbe Waldorf Astoria.